Almanya'daki Türkiye'de bir Arda Güler-Xavi Simons masalı

Türkiye ile Hollanda, EURO 2024'te yarı finalist olabilmek için karşı karşıya gelecek. Maçın yapılacağı Berlin hem Türkiye hem de Hollanda için çok şey ifade ediyor. İki ülkenin hayallerinin baş kahramanları ise Arda Güler ve Xavi Simons olacak.

Son Güncelleme:

Berlin'in küçük İstanbul'u Kreuzberg'de yaklaşık 120 bin gurbetçi yaşıyor. Bugün Hollanda ve Türkiye yarı finale yükselmek için karşılaşacak ve bu 120 bin kişi stadı fazlasıyla doldurabilir. Türk yemeklerinin, geleneklerinin ve kültürünün karşınıza çıkmadığı bir tek köşe bulamayacağınız Kreuzberg, Almanya'daki Türkiye'dir. 

Leipzig Arena'da da hakim olan Türkiye atmosferi, Merih Demiral'e Bozkurt işareti yaptığı için verilen 2 maç cezayla birlikte tüm Berlin'i de sarmış  durumda. 

Türkiye'nin turnuvadaki gol kralı Merih Demiral'ın olmadığı maçta Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek de sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Vincenzo Montella ise Arda Güler'in takıma uyum sağlaması ve Hakan Çalhanoğlu'nun dönüşüyle rahat bir nefes aldı. Türkiye, tıpkı 2008'de olduğu gibi yarı finali hedefliyor. 

Türkiye de Hollanda da grup aşamasında sıkıntılar yaşadı. Ancak her iki takım da yarı finalin hayalini kuruyor. 

Koeman kardeşler 1988 Avrupa Kupası'nı Berlin'de kaldırmıştı. O zamandan beri bunun hayalini kuruyorlar. 

Türkiye - Hollanda maçı Real Madrid'li oyuncu Arda Güler'in giderek daha belirgin hale gelen dünya çapındaki performansının tadını çıkarmak için bir başka harika fırsat olacak. Sadece Türkiye değil, başta İspanya olmak üzere birçok ülkede futbolseverler Arda Güler'i izlemek için bekliyor.  Avusturya'ya karşı neredeyse sahte bir 9 gibi oynadı, ancak bu onu onu durdurmadı. Bugün sağ kanata geri dönecek, karşısında ise Hollanda'nın yavaş yavaş form bulan genç yıldızı Xavi Simons, takımını sırtlamaya çalışacak. 

Sonraki Haber