İlham Aliyev'den Milli Takım'a destek: "Yaşasın Türk dünyası!"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün euro 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşacak a milli futbol takımına başarı diledi. UEFA'nın iki maç men cezası verdiği Merih Demiral'a desteğini iletti.

Son Güncelleme:

Türkiye'nin milli futbol takımının Hollanda ile Euro 2024 çeyrek final maçı heyecanını zirvede. Kardeş Azerbaycan, Türkiye'ye destek verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, UEFA'nın Merih Demiral'a yaptığı bozkurt işareti sebebiyle verilen 2 maçlık cezayı haksız bulduğunu belirterek kınadı.

Aliyev, Türkiye'ye Hollanda karşısında başarı ve galibiyet dileyerek "Yaşasın Türk dünyası" ifadeleriyle mesajını sonlandırdı. Aliyev, Türk milli takımına destek olmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştü. Türk dünyası için önemli olan milli takımın galibiyeti için Şuşa'da değil, Almanya'da yer alması gerektiğini belirtti. Böylece Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz kardeşliği ortaya koydu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, millilere yapılan haksızlıkla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Azerbaycan basınına göre Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi için önce Şuşa'ya gidecek, ardından da Türkiye-Hollanda maçı için Berlin'e geçecekti. Ancak Aliyev, Erdoğan'a jest yaptı: "Türk milli takımının galibiyeti tüm Türk dünyası için önemli. Şuşa'da değil, Almanya'da milli takımla olun. Türk milli takımına selam ve iyi dileklerimi iletin." Böylece Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz kardeşliğin her alanda var olduğunu göstermiş oldu.

Avcılar'da dehşet saçan cipin çalındığı anın videosu ortaya çıktı Van'da kahraman öğretmen, öğrencisinin Heimlich manevrasıyla kurtarıcısı oldu Hırsızlık zanlısı kadın bu halde buzdolabından çıktı Avcılar'da pikap araçları ezdi geçti, ortalık savaş alanına döndü! Tavuğu 35 metre fırlattı, rekor kırdı Aydın'da şehre inen domuza yaptıkları pes dedirtti