TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması: "Konuşunca ev sahibi de market de zam yapıyor"

Çalışanların gözü aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerinde. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay yaklaşan görüşme sürecini değerlendirdi. Konuşmak için erken olduğunu söyleyen Atalay, "Konuşunca ev sahibi de market de zam yapmaya devam ediyor" dedi.

Son Güncelleme:

Deutsche Bank'ın geçen hafta yayımlanan raporunun ardından gündeme gelen asgari ücret tartışmalarına, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan yanıt geldi. Atalay tartışmalara ilişkin "Asgari ücretli önümüzdeki yıl 1 ya da 15 Şubat'ta ücretini alacak. Burada 4 ay var. O yüzden 4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de markette zam yapmaya devam ediyor. Asgari ücret tespit komisyonunda geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de asgari ücretli çalışanlar olacak. Biz orada olmayacağız" ifadelerini kullandı.


Atalay, 2024 ila 2025 yıllarında emekli olacak işçiler arasında yüzde 30'luk maaş farkının meydana geleceği ve orta vadeli programda yer alan tamamlayıcı emeklilik sisteminin de kıdem tazminatına alternatif olacağı yönündeki iddiaları da yanıtladı. Atalay şunları söyledi:

"Yılbaşına daha 2,5 ay zamanımız var. Bu kanun değişmezse kaybımız var ama kanun değişiyorsa bir problem yok. Yani bizim talebimiz arzumuz da bunun sürdürülemez olduğu yönündedir. Bunu devlet de zor karşılar. Bunun kıdem tazminatları var. Yani azımsanmayacak şekilde talep var. En az 5 bin ile 12 bin lira arasında bir para farkı var. İnsanlar o parayı niye bıraksınlar? Bu işi enflasyona bağlayamazsınız. Enflasyonu denk getireceğim diye ülkeyi uçuruma götürmenin bir anlamı yok."

Pazarlamanın geleceği şekilleniyor: Global Marketing Summit, 23-24 Ekim'de düzenlenecek Haksız fiyata karşı Ticaret Bakanlığı'ndan denetim Ekmeğe zam mı geliyor? Kredi koşulları nasıl gelişecek? Global Leaders Summit 2024'ün temasını zirvenin başkanı Seda Mızraklı Ferik anlattı Gram altın Kapalıçarşı'da 3000 TL'yi geçti, İslam Memiş'ten jet uyarı geldi