Kredi koşulları nasıl gelişecek?

Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre, son çeyrekte konut kredilerine uygulanan standartların gevşemeye başlaması, taşıt kredilerine uygulanan standartlardaki sıkılaşma seyrinin ise sona ermesi bekleniyor. İşletmelere verilen kredilerde sıkılaşmanın ise zayıflayarak da olsa devam edeceği öngörülüyor.

Son Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2024 üçüncü çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayımladı.

16 bankanın katıldığı anketin sonuçlarına göre, üçüncü çeyrekte tüm bireysel kredi türlerine uygulanan standartlarda sıkılaşmanın devam ettiği görüldü.

2024'ün son çeyreği için bankaların beklentisi, işletmelere verilen kredilere uygulanan standartlardaki sıkılaşmanın zayıflayarak da olsa devam edeceği yönünde oldu.

Ankete göre, üçüncü çeyrekte talep açısından bakıldığında döviz cinsinden açılan krediler dışındaki tüm kredilere olan talepte azalma oldu.

Son çeyrekte de işletmelere verilen kredilere olan talepteki azalışın zayıflayarak devam etmesi bekleniyor.

Konut ve taşıt kredileri içinse bankaların son çeyrek beklentisi, konut kredilerine uygulanan standartların gevşemeye başlayacağı, taşıt kredilerine uygulanan standartlardaki sıkılaşma seyrinin sona ereceği yönünde oldu.

Bankalar diğer bireysel kredi türlerine uygulanan standartlardaki sıkılaşma seyrinin ise son çeyrekte devam etmesini bekliyor.

Global Leaders Summit 2024'ün temasını zirvenin başkanı Seda Mızraklı Ferik anlattı Gram altın Kapalıçarşı'da 3000 TL'yi geçti, İslam Memiş'ten jet uyarı geldi Rekor kıran gram altın için 4500 TL tahmini! İslam Memiş: O destek gelirse bir anda fırlayabilir Emlak alım-satım harcına düzenleme Bakan Şimşek'ten Global Liderler Zirvesi'nde enflasyon mesajı Global Leaders Summit: Zirvenin teması yapay zeka ve sürdürülebilir gelecek