Tezgahlarda hamsi bolluğu! Kilosu 50 liradan alıcı buluyor: "Lezzetli ve yağlı durumda"
Karadeniz'de bol olarak avlanan hamsi, Düzce'de kilosu 50 liradan alıcı buluyor.
Düzce'de balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor. En çok tercih edilen türün hamsi olduğu tezgahlarda lüfer, istavrit ve barbun da satılıyor.
Tezgahlarda hamsi bolluğu olduğunu söyleyen balıkçı Tuncay Kılıç, "Tezgahlarda hamsi bolluğu devam ediyor. Diğer balıklardan da ufak ufak çıkmaya başladı. İlerleyen zamanlarda havalar soğuyunca daha iyi balıklar çıkar ama tezgahımızda balık var. İstavrit ve barbun çok az. İstavrit denk gelince tezgaha getiriyoruz. Barbun da normal" dedi.
Lüferin tezgahlardaki yerini aldığını kaydeden Kılıç, "İyi lüferler de çıkmaya başladı. Umutluyuz, daha ilerleyen zamanlarda daha iyisi olabilir. Tezgahta çeşit çok. Uskumru var, zargana gibi balıklar ufak ufak çıkıyor ama hamsiye gelecek olursak hem bol hem boyutu iyi. Lezzetli ve yağlı durumda" diye konuştu.
HAMSİ KILÇIĞIYLA YENİR Mİ?
Balığın kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından son derece önemli. Bu nedenle özellikle kemik erimesi sorunu yaşayanların, hamsi gibi küçük balıkları kılçığıyla tüketmesinde fayda var.
EN YAĞLI BALIK HANGİSİ?
Yüksek yağ oranı bulunan somon, alabalık, sardalya, ringa balığı, uskumru ve ton balığı gibi balık türlerinin barındırdığı Omega-3 yağ asitleri de diğer balıklara oranla daha fazladır.
Kaynak: İHA