Tahminleriyle on ikiden vuran İslam Memiş altının yerine bu kez onu önerdi

Yeni bir aya giriş yaparken Ukrayna-Rusya savaşındaki gelişmeler piyasaları etkilemeye devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 4-8 Nisan haftasında döviz, emtia, borsa, kripto para, petrol piyasalarında takip edilmesi gereken bant aralıklarını ve olası alım fırsatlarını anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İşte İslam Memiş'ten 4-8 Nisan haftası için finans piyasalarında takip edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalar:

GRAM ALTIN SAKİN SULARDA

"Sakin bir seyirde haftayı tamamlayacağız. Agresif bir fiyatlama beklemiyorum. 900 lira seviyesinin altına sarkmalarda gram altında kademeli alım yapabilirsiniz. Yüzde 25 şeklinde kademeli almak lazım diye ifade ettim. 900 liranın üzerinde altın 12 liranın üzerinde gümüş almayacağım defalarca ifade ettim.

BORSA İSTANBUL'DA KÂR SATIŞLARI

Borsa İstanbul 2251 puanda kapattı. Buradan tekrar bir kar satışı beklediğimi söyleyebilirim. Yani 2150 lira seviyesine kadar bir gerileme mümkün olabilir.

DOLARIN YÖNÜ NERESİ?

Dolar TL kuru 14.68 lira seviyesinde. Yatay ve baskılanıyor yükselişine izin verilmiyor. Bu yatay süreç ne kadar devam edecek onu takip ediyoruz. Kısa vadeli yukarı doğru ataklar gerçekleşse de ben yine kısa vadede 14.50 lira seviyesinin altına sarkma ihtimali olduğunu söyleyebilirim.

EURO AVANTAJLI

Euro TL kuru 16.21 TL seviyesinde. Dolara kıyasla biraz daha fazla değer kaybetti çünkü euro dolar paritesi 1.11 seviyesinden 1.1036'ya geriledi. Dolayısıyla dolar stabilken parite düşünce haliyle euro TL kuru daha fazla değer kaybetmiş oldu. Doların karşısında avantajlı olan bir euro TL kuru var.

GRAM ALTIN - ONS ALTIN

Gram altın 908 lira seviyesinde yukarı yönlü hareketlerin olmama nedeni onsun biraz daha yatay olması ve doların sakin olması nedeniyle gram altında da sakin bir seyir devam ediyor. 900 lira seviyesinin altına sarkmalarda yatırımcısı orta veya uzun vadeli alım yapabilir diye düşünüyorum.

Ons altın 1927 dolar seviyesinde. ABD'de açıklanan veriler beklentinin altına kaldı. 1935 dolar seviyesi test edildi ama kalıcı olamadı. Bir miktar daha geri çekilme olabilir diye tahmin ediyorum."

Gelelim İslam Memiş'in sözünü ettiği altınla karşılaştırdığı o yatırım aracına... Detaylar haberimizin devamında...