Tahminleriyle on ikiden vuran İslam Memiş altının yerine bu kez onu önerdi

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş güvenli liman altına göre daha çok avantajlı olan gümüş hakkında da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İşte o sözler:

"Gümüşün gram fiyatı 11.69 lira seviyesinde. 12 lira üzerinde gümüş alınmaz. Bu seviyenin altında kalmaya devam etti. Avantaj mı evet kademeli almak şartıyla avantaj. Özellikle altına kıyasla benim nazarımda orta ve uzun vadede daha büyük bir avantaj.

Gümüşün ons fiyatı 24.77 dolar. 25 dolar seviyesinin üzerinde alım yapmam. Şu anki fiyat kademeli alım yapmak için uygun. Yüzde 25 planıma uygun. Tekrar aşağı sarkmalarda kademeli alınabilir. Brent petrol varil fiyatı 104.86 dolar. ABD'nin petrol satışlarındaki karar bunda etkili oldu ve ciddi anlamda değer kaybetti.

BITCOIN DALGALI DENİZLERDE

Bu hafta kripto paralara dikkat çekmiştim. 47 bin dolar seviyesinin üstünde dikkat edin 43 bin 44 bin dolar seviyesine kadar gerileyebilir. 44 bin 218 dolara kadar bir satış gördük. Bitcoin'le alakalı şu öngörüm de vardı. Bakın gördünüz mü ons altın 1950'lere gidiyor kriptolarda satış var. Kripto satan altın alıyor, altın satan kripto alıyor. Bugün tekrar 46500 dolar seviyesinde olduğunu gözlemliyorum bitcoin'in. Ama ne yaptı ons düştü. Yani altın satan tekrar kripto aldı. Hedef neresi 50 bin 52 bin dolar aralığı. Bu aralığa geldiğinde tekrar bakıp ons ne durumda jeopolitik riskler ne durumda dolar endeksi ne durumda o günün koşullarına göre karar vermek gerekiyor.

STERLİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Sterlin tl kuru 19.29 tl seviyesinde. 19 lira seviyesinin üstünde almam. Ancak 19.60'lardan geriledi. Geriledi çünkü sterlin dolar paritesi de geriledi. Alınabilir mi, kademeli olarak orta ve uzun vadede avantajlı bir parite var karşınızda.

Dolar endeksi de yatay. 98.64 seviyesinde. Şu anki fiyatlamalara baktığımızda sıkışma var. Herkes bir haber akışına odaklandı. Ancak piyasaları aşağı ya da yukarı yönlendirecek haber yok. 1 aydır piyasalar manipüle edilmişti. Yükselişler düşüşler yaşandı. Beklemenin sağlıklı olduğunu bunun bile yatırımcıya bir şey kazandıracağını söylemiştim."