Schengen vizesinde ışık görüldü mü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özellikle vize konularında diğer birtakım bürokratik süreçlerde iş dünyamıza gösterecekleri kolaylıklar Avrupa’nın da bizim de lehimizedir. İnanıyorum ki, önümüzdeki günlerde vize muafiyeti tartışmaları ve vize kolaylaştırması konularında iş dünyası odaklı olarak bazı somut adımlar atmamız mümkündür” dedi.

Son Güncelleme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ticaret Bakanlığı desteği ile bu yıl 11. kez düzenlediği Türkiye Innovation Week 2024 (Türkiye İnovasyon Haftası) tamamlandı. “Out of the Box: Human, Culture, Model” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi ve üç gün sürdü. Etkinliğin son gününde İnovasyon Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Ödül töreninden önce yapılan açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe gerçekleştirdi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, Cevdet Yılmaz vize konusuna da değindi. AB’nin iş dünyasına bakış açısının farklılaşması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “Özellikle vize konularında diğer birtakım bürokratik süreçlerde iş dünyamıza gösterecekleri kolaylıklar Avrupa’nın da bizim de lehimizedir. İnanıyorum ki, önümüzdeki günlerde vize muafiyeti tartışmaları ve vize kolaylaştırması konularında iş dünyası odaklı olarak bazı somut adımlar atmamız mümkündür. Bu yönde de çalışmaları sürdürüyoruz.” Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise , “Amacımız, ülkemizi hem bölgesel hem de küresel çapta pek çok startupa, unicorna hatta decacorna ev sahipliği yapan, ileri teknolojiler üreten inovatif firmalar açısından bir cazibe merkezi haline dönüştürmektir. Orta ve yüksek teknolojili ürün ihracatında 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Yazılım ihracatımız geçen yıl 3,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti” dedi.

Sonraki Haber