Savaşın etkilerini değerlendiren ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Türkiye de listede

Rusya kara, hava ve denizden Ukrayna'yı işgale başlayarak Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir devletin diğerine en büyük saldırısı başlamış oldu. Peki bu saldırı para ve emtia piyasalarını nasıl etkiledi, nasıl etkileyecek? Dünyaca ünlü piyasa uzmanları euro, altın, doları değerlendirdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin küresel piyasalara yansımaları konusunda analistlerin ve ekonomistlerin görüşleri:

CRISTIAN MAGGIO, TD SECURITIES STRATEJİ MÜDÜRÜ, LONDRA:

"En oynak para birimleri diğer para birimlerine kıyasla en düşük performans sergileyecek. Bunlar Rus rublesi ve Türk lirası."

"Ruble, ayrıca Ukrayna grivnası, için diğer bir risk de likiditenin azalması. Yatırımcılar hiç müdahil olmak istemeyecekler."

"Bundan sonra ee olacağını bir tek Putin bilebilir. Tabii olarak, Rus kaynakları Ukrayna'ya herhangi bir askeri müdahale niyetinin güdüldüğünü reddetti. Ve geldiğimiz noktada, Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri olan en büyük ölçekli askeri operasyonla (karşı karşıyayız). Bundan sonra her şey olabilir."

"Şu anda yaşanan şey, güvenli liman arayışı."

JUSTIN ONUEKWUSI, LEGAL & GENERAL INVESTMENT MANAGEMENT'TA PORTFÖY YÖNETİCİSİ, LONDRA:

"Bu (süreç), merkez bankalarını son derece çetrefilli bir duruma soktu. Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart'ta faiz artırımına gideceği fiyatlamasından vazgeçmeye başladı ve Fed'in bu yıl yapması beklenen faiz artırımı sayısı azaltılıyor çünkü ... piyasalardan likidite çekmeye başlamak için yanlış bir zaman olduğu inancı oluştu."

"Merkez bankaları enflasyondaki artışı görmezden gelmek zorunda kalabilirler, bu da nihayetinde faiz artırımlarının önemli derecede yüksek olacağı manasına gelir. Orta vadede enflasyon risklerinin önemli derecede arttığını söyleyebilirim."

"Bizim görüşümüz ABD'nin Mart'ta 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağıydı; bunun gerçekleşme olasılığı kesinlikle azaldı."

Kaynak: Reuters