Savaşın etkilerini değerlendiren ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Türkiye de listede

FREDERIK DUCROZET, PICTET'TE STRATEJİST:

"Bu (gelişmeler), Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha temkinli olmasına ve tahvil alım miktarını azaltma kararını ertelemesine yol açacak."

KEITH TEMPERTON, FORTE SECURITIES İŞLEMCİSİ:

"Bunun tedarik zinciri üzerinde ve Alman sanayi kompleksi ile benzerlerinin enerji gereksinimleri üzerinde baskı yaratacağını inkar edemeyiz."

"Hızla artan emtia fiyatları ve potansiyel stagflasyon senaryoları gibi etmenlerin bir araya geldiğini görmemiştik. Bu durum, borsalar için olabilecek en kötü durum."

GÜLDEM ATABAY, ISTANBUL ANALYTICS'TE ANALİST:

"Türkiye, enerji fiyatlarındaki artıştan potansiyel olarak en fazla etkilenecek ülke olacaktır. Şimdilik yaptırımların duyurulması beklenmemeli fakat Türkiye'nin NATO'nun adımlarına uyması gerekli."

WU QIANG, BAĞIMSIZ SİYASİ ANALİST, BEIJING:

"Bu, hazırlıksız olan Çin'in Rusya tarafından içine çekildiği çok olumsuz bir durum."

"Çin'in Avrupa ile olan mevcut, dostane ilişkilerinin kopması muhtemel. Çin ve Rusya arasındaki yarı ittifaktan dolayı, Çin ve ABD yakında karşı karşıya gelebilir. Şu ana kadar Çin savaşı durdurmak adına büyük bir irade göstermedi."

TAKAHIDE KIUCHI, NOMURA RESEARCH INSTITUTE EKONOMİSTİ, TOKYO:

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali kötü bir emsal oluşturabilir ve Tayvan ile Güney ve Doğu Çin Denizi gibi jeopolitik çatışma noktalarına endişe verici sinyallerin gitmesine yol açabilir."

Kaynak: Reuters