Savaş onları etkilemiyor: Milyarlarına milyar kattılar!

Yılın başından bu yana en zengin Rus milyarderlerin toplam serveti 38,5 milyar dolar arttı.

Son Güncelleme:

Bu yıl en çok para kazanan Rus milyarderi Lukoil’un ortak sahibi Vagit Alekperov oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre, Rus milyarderlerin hisse sahibi olduğu şirketlerin hisse değerleri arttı.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Bloomberg Milyarderler Endeksinde 25'i Rus olmak üzere dünyanın en zengin 500 kişisi yer alıyor.

Rus oligarkların 1 Aralık itibarıyla toplam servetlerinin 316,82 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

EN ZENGİN RUS MİLYARDERLER

En zengin Rus milyarder, Norilsk Nickel'in ana sahiplerinden biri olan Vladimir Potanin oldu. Yılın başından bu yana serveti 2,11 milyar dolar artarak 30,7 milyar dolara yükseldi.

İkinci sırada ise Novatek’in ortak sahibi Leonid Mihelson yer alıyor. Serveti 2,71 milyar dolar artarak 27,3 milyar dolara yükseldi.

Vagit Alekperov ise servetini bir yılda 9,14 milyar dolar artırarak 24,5 milyar dolara çıkardı ve listede üçüncü sırada yer aldı.

Dördüncü sırada, serveti 3,07 milyar dolar artarak 22,9 milyar dolara yükselen NLMK şirketi sahibi Vladimir Lisin yer alırken, beşinci sırada Alişer Usmanov (Metalloinvest ve Megafon) yer alıyor. Usmanov’un serveti 1,87 milyar dolar artarak 20,3 milyar dolara yükseldi.

Altıncı sırada Severstal'ın hak sahibi Alexey Mordaşov bulunuyor. Onu serveti de 618 milyon dolar artarak 19,3 milyar dolara çıktı.

Yedinci sırada Eurochem ve SUEK'in eski mensuplarından Andrey Melniçenko yer alıyor. Onun serveti 4,03 milyar dolar artarak 17,2 milyar dolara yükselirken, Mihail Prohorov (Onexim) dokuzuncu sıradan sekizinci sıraya yükseldi. Prohonov’un serveti yıl başından bu yana 1,81 milyar dolar artarak 15 milyar dolara yükseldi.

Novatek ve Sibur'un ortak sahibi Gennadi Timçenko dokuzuncu sıraya geriledi, ancak yılbaşından bu yana 2,69 milyar dolar artarak toplam 14,5 milyar dolara ulaştı.

Onuncu sırada Alfa Grubunun kurucusu Mikail Fridman var. Serveti 652 milyon dolar artarak 12 milyar dolara çıktı.

Yaptırımlar nedeniyle en çok servet kaybeden Polyus'un eski ortağı Süleyman Kerimov oldu. Serveti yılbaşından bu yana 650 milyon dolar azalarak 8,34 milyar dolara düştü.

İsviçre Bankası UBS’nin raporuna göre, Nisan 2022'den bu yılın nisan ayına kadar dünyadaki milyarderlerin sayısı yüzde 7 artarak, 2 bin 376'dan 2 bin 544 kişiye çıktı. Toplam servetleri de yüzde 9 artarak, 12 trilyon dolara yükseldi.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber