MTV için son gün 31 Ocak! Bankalar harekete geçti

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV borcunun ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Pazartesi günü sona eriyor. Bazı özel bankalar ise müşterilerine kolaylık sunmak adına MTV borcu için çeşitli kampanyalar düzenledi. İşte MTV ödemelerinde taksit imkanı sunan bazı bankalar…

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödenen MTV’nin ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Pazartesi günü sona erecek. MTV borcunu ödemenin birden fazla yöntemi var. Araç sahipleri, İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ üzerinden şifre girmeden ‘MTV ödeme’ alanına, plaka ve TC kimlik numarasını yazarak borcunu ödeyebilir. Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere değişikliğe gidilmişti. Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsiline de devam ediliyor. Bazı özel bankalar ise müşterilerine kolaylık sunmak adına çeşitli kampanyalar düzenledi. İşte MTV ödemelerinde taksit imkanı sunan bazı bankalar:

Kaynak: Diğer