Kiracılar bu kağıdı imzalarsa ev sahibi artık hemen evden çıkarabilir

Başkaca karşı koyma yollarından biri de bu tahliye taahhütnamesi altındaki imza bana ait değil şeklinde olabilir. Gerçekten de kötü niyetli kiraya verenler bazen kiracının imzasını taklit ederek bir tahliye taahhütnamesi tertip etmiş olabilir. Kiracı da imza itirazı yaprak tahliye emrine karşı koyabilmektedir.

Yeni ev aldık ve evde kiracı var, evi de oturmak için aldık ne yapacağız?

Tapuda işlemleri yapıp en yakın notere gideceğiz. Kiracıya artık yeni ev/dükkan sahibinin biz olduk sayın kiracı artık kira bedelini bana vereceksiniz. Ben bu evi oturmak için aldım sana da 6 ay süre veriyorum, süre bitiminde yeni aldığım evi lütfen tahliye et diyeceğiz. Bunu çok kısa bir sürede yapacağız ama satın alım tarihinden itibaren bir ay içinde kiracıya haber vermemiz gerekiyor. Altı ay sonunda da tahliye etmezse artık nur topu gibi ihtiyaç nedeniyle tahliye davası doğmuş olacak. Yeni malik satın aldığı evden kiracısını ancak ihtiyaç nedeniyle tahliye davası yürüterek tahliye edebilecek.

Kiracıdan memnunum ama kira bedeli de düşük kaldı ne yapmamız gerekli?

Sohbetin başında da söyledim kira davalarının temelinde çoğunlukla ekonomik sebepler yatıyor. Kiracılar çok kira ödediğinden kiraya verenler ise az kira bedeli ödendiğinden şikayetçi. Uzun yıllar süren kira ilişkileri, kira bedelinin düşük kalması sebebi ile de bozuluyor. Üstüne üstlük 7409 sayılı torba yasa ile %25’lik sınırlama gelince ilişkiler iyiden iyiye gerildi. Kira sözleşmesi eski olan kiracılar %25 oranında da arttırım yapınca da kira bedelleri gerçekten piyasa bedelinin çok altında kaldı.