İslam Memiş'ten serbest piyasada 1550 liraya koşan gram altınla ilgili iddialı açıklama: O rakamın altına artık düşmez

Gram altın TV ekranlarında 1310 lira görünse de, Kapalıçarşı'da 1360 liradan alıcı buluyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş rakamları göstererek "Altın artık o rakamın altına düşmez" diyerek iddialı bir değer verdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Hangisi yükselir, hangisi düşer?" başlıklı son Youtube videosunda; gram altın, dolar, euro, ons altın ve borsa için kısa ve orta vadeli tahminlerini sıraları. Memiş, dolar için, "ciddi zarar edersiniz" uyarısı yaptı. Gram altında ise son bir alım fırsatı için rakam veren Memiş, borsaya dair de bugün açıklanacak yeni kabine sonrası pazartesi gününe işaret etti.

"Bu haftayı nasıl tamamlıyoruz, borsada yükselişler devam edecek mi, dövizde gerileme olacak mı, altın ve gümüş alınabilir seviyede mi? Bu tür soruların cevabını vermeye çalışacağım" diyen Memiş, şöyle devam etti:

"Piyasalarda seçimden sonra iyimserlik arttı ancak çarşamba itibarıyla resmi kurda ataklar gördük. Borsa İstanbul beklediğimiz gibi pozitif yönde haftayı tamamladı. Seçimlerden önce 4500 altına giriş yapmıştık, 4490'daydı endeks, yıl içinde 6000'e kadar beklemek suretiyle 3 hisse ile beklemeye devam edeceğimizi ifade etmiştim. 5114 puanla haftayı tamamladı. Borsa İstanbul'da 4800-5025'i takip edeceğimizi ifade etmiştim. 5114'ten kapanan borsada yükselişlerin devam edip etmeyeceği pazartesi belli olacak. Eğer 5025 üzerinde kapanışlar olursa, bir sonraki ataklarda 5250 direncini takip etmeyi sürdüreceğiz ama 5000 üzerinde kapanış olmazsa tekrar 4800 destek seviyesini takip edeceğiz.

BORSA İÇİN KRİTİK PAZARTESİ

AK Parti hükümeti yeni kabinesini açıklayacak. Ekonomi yönetimi kimlerden olacak, piyasalar nasıl tepki verecek? Bunları pazartesi günü göreceğiz. Pazar gecesi, pazartesi sabahı borsanın nasıl başlayacağı ile alakalı ipuçlarını da bize verecektir. 6000'e kadar yükseliş beklentimizi de devam ettiriyorum. Dolar kurunda 24-25'e kadar yükseliş olabilir, dolar yükseldi diye borsa düşecek diye yanılmayın uyarım vardı. Bu devam ediyor. Dövizde ne olursa olsun borsadaki 6000 beklentimize devam ediyoruz.

GELELİM DOLARA.. DETAYLAR HABERİMİZİN DEVAMINDA...

Kaynak: Haber Global TV