İslam Memiş'ten serbest piyasada 1550 liraya koşan gram altınla ilgili iddialı açıklama: O rakamın altına artık düşmez

Galerinin tamamı için tıklayınız

DOLARDA BUNU YAPAN YANAR

Dolar resmi kurda 20.78-21.16 lira aralığında işlemler gerçekleştirdi. Dolar kuru 20.90'larda. Serbest piyasada 21 lira seviyesinde. Aradaki fark yavaş yavaş kapandı. Dolar tarafında çok sorular geliyor. Doları bir yatırım aracı olarak görenler tekrar düşerse alırız, düşecekse de dolarımızı satalım düşüncesiyle sorular soruyor. Doları bir yatırım aracı olarak görenler üzülüyorum. Yıllık ve geçmiş dönem maliyetini hesaplamayanlara daha çok üzülüyorum demiştim. Dolardan mutlaka uzaklaşılması gereken bir süreçten geçtiğimizi sık sık ifade ediyorum. Özellikle dolar endeksinden bahsediyorum. Dolar endeksinde haziran sonrası 92-94'e kadar düşüş bekliyorum. 2024 içinde 70 dolara kadar düşüş kaçınılmaz. ABD'de bir resesyon riski var, bankacılık krizi var, Fed'in faiz artırımı durdu, bu da doların değer kaybedeceğine işaret ediyor. Elinde dolar bulunanlara da özellikle parite üzerinden euro, sterlin, altın, gümüş gibi enstrümanlara geçmeleri konusunda uyarılarım var. Dolar endeksinin 104 seviyesi olduğu noktada buralar son viraj. Elinde dolar bulunduran ciddi anlamda zarar edecektir.

Dolar kurunda 24-25 lira olunca hani düşecekti diyecekler. Burada dolar endeksinden bahsettiğimiz için bu ayrımı yapamıyorlar. Şu anda dolar kuru 21, velev ki 24 lira oldu. Senin en büyük kaybın zaman olacak. Euro'nun daha fazla kazandığın görünce keşke euro yapsaydım, altın yapsaydım diyeceksin. O yüzden dolar endeksi ile dolar TL'yi birbirinden ayırt edemeyenler maalesef doları tutacak, yıllarca beklemeye devam edecek. İki yıl önce 18 liradan dolar alan, iki yıl bekleyen, şu anda 21 lira. Zarar. Onun karşısında her şey artmışken dolar artmadı. Doların getirisi yüzde 14-15 civarında, gram altının getirisi yüzde 85 civarında.

Euro dolar paritesi gerilemişken bu işin dibi budur. Bunu kaçırmayın. Euro almak isteyen buyurun meydan sizin. 1.0713'ten haftayı tamamladı. Oradan ABD'de açıklanan veriden sonra da bir gerileme oldu. Dolar endeksi toparlandığı için 1.0713 beklentim devam ediyor. 1.06 orta ve uzun vade için ucuz.

İSLAM MEMİŞ'İN MERAK EDİLEN GRAM ALTIN AÇIKLAMASI HABERİMİZİN DEVAMINDA...

Kaynak: Haber Global TV