İslam Memiş'ten 'gram altında ralli' uyarısı: Kemerleri bağlayın, o rakam bile sürpriz olmayacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın rakamlarında 'ralli' beklediği tarihi açıkladı. Memiş, ons altın ve gram altında zirve için rakam vererek 'Sürpriz olmaz' dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için tarih vererek yatırımcıları uyardı. Dolar kurundaki ani yükselişi değerlendiren Memiş, artışta Türkiye’nin BRICS üyeliğiyle ilgili açıklamaların etkisinin olduğunu söyledi. Memiş artışın nedenini ve borsaya ilişkin tahminlerini Al Ain'de şöyle aktardı:

“Dün piyasalarda biraz gerginlik vardı. Dolar kurundaki artış gördük. Şu nedenden dolayı diyemiyoruz. Bugün biraz daha sakin. Benim kişisel öngörüm Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın BRICS ile ilgili açıklaması ve Rusya’dan bu konuda gelen açıklama kurdaki yükselişte etkili oldu. Borsa’da da satışlar gördük. Yüksek faiz dönemlerinde borsa cazip olmaz. Teknik olarak borsadaki satışların bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyorum. 9800 ve 9400 seviyelerini takip ediyorum. 10 bin puanın üzeri riskli görünüyor.”

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından dolardaki artışın altına olası etkisini ve altında beklediği 'ralli' tarihini açıkladı.