İslam Memiş'ten 'gram altında ralli' uyarısı: Kemerleri bağlayın, o rakam bile sürpriz olmayacak

Galerinin tamamı için tıklayınız

ALTIN FİYATLARI DOLARDAKİ ARTIŞTAN NASIL ETKİLENDİ?

İslam Memiş altında yakın döneme ilişkin öngörüsünü şöyle aktardı:

Gram altın, dolardaki yükselişten destek aldı, 50 liralık bir yükseliş gördük. Şu anda dolar biraz gerilediği için şu an gram altın 2455 lira seviyesinde. Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi var. 12 Haziran’da faiz kararı var. O tarihe kadar bu seviyelerde biraz oyalanır. Şu an sakin bir seyir var. Hem faizin yüksek olması hem bayram öncesi TL’ye talep nedeniyle altın bozduranlar daha fazla.

ALTININ SEYRİ NE OLACAK?

İslam Memiş, “Ons altında 2250-2280 aralığı bir süre devam edecektir. Ancak bugünkü dünya ekonomik koşullarında enflasyon ciddi bir risk olmaya devam ediyor. ABD’deki faiz indirim sürecindeki belirsizlik ve jeopolitik riskler güvenli liman olan altına talebi canlı tutuyor. Ons altında 2600 – 3000 dolar aralığını sürpriz görmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Memiş Gram altınla ilgili beklentisini de dile getirdi ve temmuzdan itibaren altın fiyatlarında ralli beklediğini söyledi:

"İçeride gram altına bakacak olursak, dolar kurunun böyle kalacağını düşünmüyorum. Hem dolardaki yükseliş hem ons altındaki yükselişin etkisiyle gram altın için 2700 lira güçlü bir direnç... Sonrasında 3000 lira var. Daha da önemlisi öngöremediğimiz bir gerginlik yaşanırsa 3500 liraya kadar gideceğini düşünüyorum.

Temmuzdan itibaren altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam edecektir. Hatta temmuzdan itibaren altında ralliler ve yeni yükselişler olmasını bekliyorum."