İslam Memiş'ten çarpıcı analiz: Gram altın için 'Sürpriz değil' diyerek açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında ilk kez böyle bir rakamı telefuz etti. Yükselişlerin ardından düşüşler için bir seviye veren Memiş, 'Yılın son fırsatı bugün, yarın ya da pazartesi olabilir' diyerek bunun nedenini açıkladı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve gram gümüşte yılın son alım fırsatının önümüzdeki 3 gün için geçerli olabileceğini iddia etti.

Memiş, açıklanacak kritik veriye dikkat çekerek görüşünü gerekçelendirdi.

İslam Memiş, gram altında ise ilk kez yeni bir rekor seviyeden bahsetti.

İSLAM MEMİŞ'TEN BORSA, DOLAR VE EURO UYARILARI

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Altın ve gümüş için zaman geldi mi?" başlıklı videosunda şunları söyledi:

"Haftayı nasıl tamamlıyoruz? Emtia fiyatlarındaki yükselişler yerini düşüşlere bırakacak mı? Altın ve gümüş alımı için fırsat kollayanlar ne yapsın. Borsada yatırımcı ne yapmalı? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Borsa İstanbul günü 4912 tamamlamıştı. Beklediğimiz satışlar gerçekleşti. 4660'a kadar geriledi. 4500'e kadar düşüş öngörümüz vardı. Buradan tekrar 5000'e ataklar gerçekleştirebilir. 5050, 5070'i takip ediyorum. Yatırımcısının 4500-5000 tarafını takip etmeli. Biraz can sıkıcı bir borsa görebilirsiniz uyarılarım vardı. Kişisel öngörüm yine 5000 seviyesine kadar bir rahatlama, oradan tekrar kar satışlarını güçlü görüyorum. Bu seviyedeki rakamları dikkat etmek lazım.

Dolar kuru 19.25 ekranlarda. Bu hafta hızlı yükseli gördük. Serbest piyasalarda 19.56-62 lira aralığında. Bankalar veya Kapalıçarşı'da böyle bir kur var, 20 lirayı hedef alan bir fiyatlama. Dolardaki yükselme, altının gram fiyatını, gümüşün gram fiyatını yükseltti. Orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde.

Euro TL 21.06 ekranlarda. Serbest piyasalarda. 21.33-42 lira aralığında. Bu seviye yıl içerisinde devam edecek. Euro dolar paritesi çok düşük, euro alman gerekiyor diye ifade ediyoruz. 1.09'un altında tamamlar diye tahmin ediyorum euro dolar paritesini. Düşüşler alım fırsatı. 1.0750'ye kadar düşüş bekliyorum."

İslam Memiş, borsa, euro ve dolar tahminlerinin ardından gram altın için öngördüğü ve ilk kez dile getirdiği rakamı duyurdu. İşte o gram altın zirve tahmini...

Kaynak: Haber Global TV