İslam Memiş'ten çarpıcı analiz: Gram altın için 'Sürpriz değil' diyerek açıkladı

İslam Memiş, Youtube'daki videosunda gram altın için bir rakamdan ilk kez bahsederek şaşırttı:

"Ons altın 13 ayın zirvesinde bu hafta. 2028 dolara kadar yükseldi. Bu yıl için 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Üzerinde ataklar da görebiliriz yaz aylarında ama en kötü ataklar 2350'nin kaçınılmaz olduğunu görmüş olacağız. Düşüşler alım fırsatı, ons altında 1960-30 dolar destek seviyelerini ifade ettim. Bu yükselişler sağlıksız, teknik düzeltmeye ihtiyacı var dedim. İlk kez altın alacak olanlar 2008 dolar seviyesinde şu ana ama bugün ABD'de veri açıklanacak, ben tekrar 1960 doları ve altını takip edeceğim. Bugün itibarıyla bir düşüş gerçekleşebilir. ABD Tarım Dışı İstihdam verisinden sonra çekilebilir. Bunu fırsata çevirmelisiniz. Bugün ve pazartesi günü bir fırsat yakalanmış olacak.

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İLK KEZ BU RAKAMI TELAFUZ ETTİ: İŞTE GERÇEKLEŞMESİ İÇİN GEREKEN GELİŞME

Gram altın TL 1248 lira değil, 1271-78 lira aralığında hem bankalarda hem Kapalıçarşı'da. Burada da bir gerileme bekliyorum. Ons ve gram tarafında düşüş öngördüğümü ifade etmiştim. Bugün ve pazartesi kar satışları gerçekleşir, 1230'a kadar gerileyebilir. Artık 1200'e gelme ihtimalini zayıf görüyorum. Bugünkü veriden sonra düşüşlerin yılın son düşüşleri ve alım fırsatları olacağını tahmin ediyorum. Gram altın alacaklar, bugünü, yarını ve pazartesi gününü değerlendirmeli. Hazirandan sonra 1400-1500 lira aralığını konuşacağız gram altında. Ons altın 2350 doları yukarı yönlü kırarsa, bu kez 1500 lira seviyesi yukarı yönlü kırılabilir, 1600-1700'lü rakamları da görebiliriz. Bunlar sürpriz değil. Bunlar risk tabii. Bu risk her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Bunu göz önünde bulundurun. Elinde altın bulunduran, satarım, düşükten yerine koyarım derse, bunlar yanlış düşünceler. Satan yerine koymaz, zarar eder."

İslam Memiş, gram altından sonra gümüş için tahminlerini sıraladı ve 'Altını tahtından edecek' diyerek bir kez daha uyardı. İşte o tahmin...

Kaynak: Haber Global TV