İslam Memiş: Henüz almayanlara çok çok geçmiş olsun

Altın ve para piyasaları uzmanı Türkiye'nin konuştuğu konut piyasasında kredi faiz indirimlerinin emlak piyasasını nasıl etkilediğini anlattı, alınması gereken önlemleri sıraladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Altın ve para piyasaları uzmanı Türkiye'nin konuştuğu tonut piyasasında kredi faiz indirimlerinin emlak piyasasını nasıl etkilediğini anlattı, alınması gereken önlemleri sıraladı. İşte o açıklamalar...

"Bildiğiniz gibi sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından sonra özellikle ilk kez ev sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar 0,99 oranında faizle kredi için faiz indirimi söz konusu oldu.

Banka mevduatlarında döviz veya hurda altın bulunduranlar için ise bu mevduatlarını bozdurup konut almak istediklerinde 0,89 faizle kredi kullanarak ev alabileceklerini açıkladılar.

EMLAK FİYATLARI TIK TIK TIK ARTTI

Daha sayın Cumhurbaşkanı'nın cümleleri bitmeden içerideki fırsatçılar, insanların umudunu çalan hırsızlar emlak fiyatını hemen tık tık tık tık artırmaya başladı. Burada önemli olan şu. Bizim yol haritamızda 1 yıldır 2022 ile 2023 yılları için ciddi bir enflasyon artışıyla karşı karşıya kalacağımızı söylüyoruz. Emlak fiyatlarında ve gıda fiyatlarında ciddi artışlar olacağını ve ev almak isteyen ya da yatırım amaçlı daire satın almak isteyenlerin mutlaka almaları gerektiğini 1 yıldır üzerine basa basa anlattım."

İSLAM MEMİŞ'İN 1 YILDIR HAYKIRDIĞI NEYDİ? Detaylar haberimizin devamında...