İslam Memiş: Henüz almayanlara çok çok geçmiş olsun

Galerinin tamamı için tıklayınız

"O KADAR BEDBAHT DURUMDA..."


"Bırakın enflasyonda düşüşü hiper enflasyona doğru giden bir süreç var. O kadar bedbaht durumda ki döviz ve emtia fiyatlarının baskılanmasıyla insanlar gerçeği maalesef göremiyorlar ama ok yaydan çıktı. Dünya ekonomisi ciddi bir resesyon ve kriz içerisinde. Bunu algılayanlar var, algılamayanlar var. İşine gelenler tedbirini zamanında alıp evini arabasını aldı. Magazin tarafına bakanlar ise elimdeki dolarım altınım değerlensin sonra emlak alırım diye düşünenler. Ne yazık ki enflasyon demek alım gücünün azalması, fakirlik demek. Bunu algılayamayan arkadaşlar ellerindeki miktarın artması için kenarda beklediler. Biz ise ısrarla şunu ifade ettik. Dövizin yükselmesi inşaat maliyetlerinin yükselmesi demek, altının yükselmesi enflasyon demek. Altın yükselirse emlak fiyatları da yükselir. Emlak fiyatlarını beklemekle hata yapıyorsunuz diye 1 yıldır sık sık uyarılar yaptım. Bugüne kadar alımı geciktirenlere çok geçmiş olsun.

VATANDAŞIN BEKLEDİĞİ MÜJDEYİ KİMLER ALDI?

Özellikle sayın Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra sermayesine sermaye koyanlar, servetine servet katanlar, fırsatçılar, müjdeyi aldı. Türkiye'nin yüzde 80'i, ev alamayanlar, evlenecek olanlar, ihtiyacı olanlar bu insanlar sabaha kadar üzüntüden uyuyamadı. Rantçılar ise sevinçten uyuyamadı. Fiyatlar tıkır tıkır attı. Sorun şu bu rant ekonomisi kırılmadı. Fırsatçılık ekonomisi kırılmadı. Hortumlar kesilmedi. Vatandaşın barınma ihtiyacının giderilmesi lazım. Hak yerini bulmalı. Ama şu anda hak yerini bulmadı. 24 saat geçmedi, Türkiye'nin gündemi emlak piyasası. Türk milleti nasıl elini taşına altına koymuşsa, onlar da koysun. Göçmenler için aç kapılar sal Avrupa'ya gitsin. Önce Türkiye, önce benim milletim benim vatanım, ondan sonrası beni ilgilendirmez. Kendi ülkemde benim vatandaşım, gencim, asgari ücretli çalışanım ev ve araba hasreti içinde yanıyor. En doğal hakkı, bir ev hakkı. Bir arabadan bashsediyorum. Maalesef fırsatçıların hortumları kesilmiyor. Çok büyük bir pasta var ortada.

Bugüne kadar emlak almamış olanlar varsa, duygularınızla değil aklınızla hareket edin. Emlak fiyatları daha da şişecek. Hem de 2 milyon liraya kadar olan evler. Rezidanslar falan ise elde kalacak, patlayacak. Onların kazandıkları helal değil şu anda. Bu dünyada değil belki ama Ahiret'te hesabını verecekler. O fiyatları artıranlar 3 kuruşa bu vatanı satacak hainlerdir. Bu millete yapılmış en büyük ihanettir. Sen kazanmadın, kahpeliğin daniskasını yaptın."

EV ALABİLECEK MİYİZ? İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI... Detaylar haberimizin devamında...