İslam Memiş doları gösterdi, gram altın bombasını patlattı: Eğer o seviyeyi görürse...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuz ayına dair dolar, euro, Borsa İstanbul, gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahminlerini takipçileriyle paylaştı. Memiş, doların 24 lira olması halinde gram altında beklediği sürpriz seviyeyi açıkladı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda temmuz ayı ve yılın ikinci yarısına ilişkin beklentilerini açıkladı. Borsa İstanbul ile öngörülerini sıralayan Memiş'in gram altının dolara endeksli tahmini ise dikkat çekti. 

Memiş, ilk olarak Borsa İstanbul 100 Endeksi için şu öngörülerde bulundu: 

Bayram bitti. 9 günlük tatil sonrasında hem temmuz ayının ilk işlem günü, hem yeni yılın ilk yarısını tamamladık. Yılın ikinci yarısında piyasalarda neler olabilir. Borsa, döviz, altın veya gümüş yatırımcısı nasıl bir hamle yapabilir, bizi neler bekliyor?

Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı. Borsa tarafında orta ve uzun vadede 6000'i beklediğimizi, 4370'ten borsaya giriş yaptığımızı ifade etmiştik. Beklentimiz gerçekleşti. Borsa İstanbul 100 Endeksi dolarla birlikte yükseldi. Borsa İstanbul'da ben düşüş yönlü öngörümü koruduğumuz alım için 5470'e kadar beklemeyi tercih ettiğimiz ifade ettim. Borsa tarafındaki öngörüm geçerliliğini korumakta. Yıl sonuna kadar bütün fiyatlamaları (Borsa, döviz, altın gümüş) orta seviyedeyiz. Mesela Borsa İstanbul'da 5470 aşağıda 6450 puan seviyesi yukarıda var. Bu bant aralıklarını düşününce orta seviyedeyiz.

DOLAR VE EURO'DA YÖN NE OLUR?

İslam Memiş ardından dolar ve euro tahminlerini sıraladı:

Dolar TL'de yine 26 liranın üzerindeyiz. Dolarda da orta seviyedeyiz. Bu orta seviyenin aşağısında 24 lira, yukarıda 28 lira var. Ortası 26 lira. Elimde TL var bunu korumak için dolar alayım mı diye soranlar oluyor. Benim tercihim dolardan yana değil, euro ve sterlinden yana. Euro dolar, sterlin dolar paritesindeki düşük seviyeler bence iyi alım fırsatı. Bence dövize yatırımın adı dolar değildir. 28 lira olacağı vakit euro TL de 30 lira seviyesinde olur. Euro TL'deki alım fırsatlarının daha isabetli olduğunu düşünüyorum. Euro TL 28.40. Aşağıda 26.40, yukarıda 30-31 lira aralığında fiyatlama var.

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından altın ve gümüş tahminlerini açıkladı...

Kaynak: Haber Global TV