İslam Memiş doları gösterdi, gram altın bombasını patlattı: Eğer o seviyeyi görürse...

İslam Memiş, gram altın-ons altın ve gram gümüş-ons gümüş tahminlerini söyledi. Memiş'in dolara endeksli gram altın tahmini dikkatleri çekti...

"Ons altında 1914 dolarda. 1860-1960 bant aralıklarına dikkat ediniz. Bu hafta küresel piyasalarda tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz. Veri cuma günü bence altının ons fiyatında tepki alımına neden olabilir. 1900 ve altındaki rakamlar ons satın almak isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor. Yarından itibaren yukarı yönlü hareketlerde 1960 doları beklediğimi ifade etmek isterim.

Gram altın TL Kapalıçarşı'da 1600-1615 lira aralığında. Bu seviyelerden gram altın almayı asla düşünmem. Dolar nereye gram altın oraya. 24'ü test ettiği an tekrar konuşacağız dolar ama bu seviyelerden alım yönünde tercihim yok. Gram altın TL'de aşağıda 1450, yukarıda 1750 lira seviyesi var. Bu bant aralıklarında yine yılın ikinci yarısında orta seviyede başlayan gram altın var. Dolarda 24 lira görülmeden alım yönünde tercihim yok. İki hamlelik işi var. İki hamlede bu işi toparlayacağız. Yani belli bir seviyeden alacağız, yukarıdan satıp tekrar alacağız ve aradaki makas farkını kapatacağız ondan benim tereddütüm yok.
Dolar bizi ters köşe yaptığı için açıkta bekliyoruz. 5 aylık süreç var daha, neler göreceğiz neler.

Ons gümüş 22.80 dolarda. Burada da 23.30 - 23.50 doları takip ediyorum. Bu hafta ons gümüşte yukarı yönlü hareketler beklediğimi söyleyebilirim. Gram gümüşte 18 liraya düşüş öngörüm devam ediyor. Bu yıl için 20 lira üzerini de beklemeye devam ediyoruz."

Kaynak: Haber Global TV