İslam Memiş dolarda zirve için yeni tarih verdi: Sonunda patlayacak dedim...

DOLAR İÇİN 16.40 BEKLENTİSİ

"Kur tarafındaki yükselişlere gelelim. Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran'a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak.

Haftalık ve aylık öngörülerimi birbirine karıştırmayın.

Televizyonda gram altını 906 lira gösteriyorlar. Buna inanıyorsun da ben diyorum ki kardeşim bu fiyata gram altın yok diyorum. Git sor kuyumcuya. Arada 25 lira makas var. Madem üşengeçsin telefondan banka uygulamana gir, orada gör gram altın kaç liraymış. Gram altının satışını 906 lira gösteriyorlar, git Kapalı Çarşı'ya alışı zaten 913 lira, alabiliyorsan al bakalım 906 liradan. Yapamazsın, gördüğüne sen de inanmıyorsun, inanmak istiyorsun. Bu makas aralıklarına dikkat edin, bu kapanacak gibi değil.

Bankalar 10-16.00 arasında döviz işlemleri yapabiliyor. Onlara dikkat edin.

Yapacağınız varlıklarınıza sahip çıkmak. Bankadan kredi kullandıysanız ve hayat sigortanızı yaptırmamışsınız yandınız. Mutlaka yaptırın, ailenize dert borç bırakmayın. Hayat sigortalarınızı mesela 100 bin liralık kredi borcunuz varsa, 100 bin liralık yaptırın. Seneye 90 bine düştüyse 90 bin liralık yaptırın. Tek bir kalemde değil, her yıl ayrı ayrı yaptırın. En azından öldüğünüz zamano sigorta şirketi bütün borçlarınızı ödüyor, ailenize borçsuz bir şekilde ev bırakmış oluyorsunuz. Sigorta yaptırmadınız borçlu bir şekilde öldünüz. Artık arkanızdan dua mı ederler beddua mı ederler bilinmez.

Arsa yatırımıyla ilgili sık sık uyarılarda bulunuyorum. İki haftadır birçok emlakçıyla konuştum, yoklama yaptım, satışlar nasıl dedim. Arsayla ilgili müthiş bir talep var. Para boşa çıktıyla araba ev alamadıysanız arsa alın. Arsa alırsam kendi evimi üzerine yapar iyi hayat yaşarım diyen insanlar var. Metropolde küçük bir arazim olsun imarı çıktığında ben de nemalanırım diye herkes arsa peşinde. Ekilebilir tarım arazileri çok prim yapacak. Emlak tarafında gelecekte değerlendirmek için de herkes toprak ve arsa peşinde. 2023'ün tamamında en çok konuşulacak gündem olacak. Kirayı emlak fiyatlarını değil arsalardaki değer artışlarını konuşacaklar. Şimdiden söyleyeyim.

Emtia fiyatlarındaki bu baskılanmada makas aralığından dolayı ucuz altın ve gümüş alamayacaksınız. Başkasını zengin etmemek için altın ve gümüşlerinizi satmayın. İnsanlara panik ve korkuyla satış yaptırmak istiyorlar. 913 liraya gram altın sattım diyelim kim aldı diye kendinize sorun. Sermaye sahipleri size cevabını verecektir.

4 milyon arıyı Tekirdağ'da katlettiler, bu resmen terör operasyonu gibi. Türkiye için çok önemli bir kayıp oldu. Bölgedeki yetkililerin yeterli önlem almadığı için bu olayın yaşandığını söyledim. Türkiye, dünyaya en fazla bal satan ülkeler arasında 2. sırada. Dünyada arı sayıları azalırken Türkiye'de 4 milyon arının öldürülmesi terör operasyonu gibi. Bir santralin imha edilmesi gibi. Anadolu'da yaşayan kendi tarlası bahçesi olanlar varsa, arı kovanı alın, en azından kendi ihtiyaçlarınızı giderecek kadar arı bakın, öğrenin. Arıcılık yapın."

Kaynak: Haber Global TV