İslam Memiş dolarda zirve için yeni tarih verdi: Sonunda patlayacak dedim...

"EKMEKLERİNE YAĞ SÜRMEYİN"

"Dünyada servet el değiştiriyor, servet sahiplerinin ekmeğine yağ sürmeyin. Varlıklarını satmayın, koruyun sahip çıkın. Alım satım hayali içinde kulaktan dolma bilgilerle varlığınızın üzerinden alım satım yapmaya devam ediyorsunuz yandınız. Ne diyorsunuz biliyor musunuz 'Ben yiyemedim sen ye'. Silkelemeyle birlikte kripto varlıklarında düşüş, dolar varlıklarında yükseliş oldu. Peki soru şu... Emtia fiyatlarında ons bazında düşüş gördük. Bunu kim aldı? Bu altınları, gümüşleri kim aldı? Çok güzel bir soygun var. Siz para kazanın diye kurmadılar bu sistemi, cebinizdekini almak için kurdular."

Özellikle emlak piyasasıyla alakalı sık sık söylüyorum. Emlak fiyatları düşmeyecek. Fiyatlar balon diyenlere gülmüştüm, halen gülüyorum. Emlak fiyatlarını birbirinden ayırt etmek gerekiyor. 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkan bir emlak fiyatından bahsediyoruz. 700-800 bin liradan 1 milyon liraya çıkan bir fiyattan mı bahsediyoruz. Hepsi birbirinden bağımsız.

1 milyondan 5 milyona çıkan emlaklar yani rezidanslar, gökdelenler, altında AVM olan bloklar... Bu yabancı rantçıların oluşturduğu bu düzen çok güzel bir şekilde patlayacak, bunda şüphem yok.

Mahalle tarafında yani alt ve orta gelir grubunun almış olduğu konutlar ise yükselmeye devam edecek. İkisi birbirinden bağımsız. Her ikisinin ortak özelliği maliyet ve enflasyondan kaynaklanan artışlar. Ama birisi ranttan dolayı, diğeri ise enflasyon ve maliyet artışından dolayı yükseliyor. İkisini birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor."

Dolarda yeni zirve için tarih verdi...

Kaynak: Haber Global TV