İslam Memiş bombayı patlattı! 'Yakında hep beraber göreceğiz' deyip açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, gümüş için sakin devam eden seyri değerlendirdi. Memiş'in deprem sonrası konut piyasasına dair açıklamaları ise dikkat çekti. Memiş, beklediği bir kararı 'Yakında hep beraber göreceğiz' diyerek açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, deprem sonrası hareketlilik yaşanan emlak piyasasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bazı duyumlarını aktaran Memiş'in 'Yakında hep beraber göreceğiz' diyerek ipucunu verdiği olası kararlar dikkat çekti. İslam Memiş, dolar, gram altın, gümüş, borsaya dair değerlendirmeler de yaptı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Emlak fiyatları etkilenir mi?" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

ALTIN VE GÜMÜŞ SAKİN

Yurt içi piyasalarda veya yurt dışı piyasalarda bir anormallik olmadığını gözlemliyoruz. Bir sakinlik, bir bekleyiş var. Borsa İstanbul 5071'le günü tamamladı. 1.5 puanlık bir düşüş var. Borsa tarafında 5250, devamında 4950'ye kadar endeks tarafında beklentim olduğunu ifade etmiştim. Dolar tarafında 18.87 ekran var, serbest piyasalarda 19.14-17 lira aralığında. Euro dolar paritesi sakin. Gram altında ve ons altında da sakin seyir var. Gümüş tarafında da sakin. Hatta rasyo kaynaklı bir miktar gerileme var.

GÖZLER FAİZ KARARINDA

Faiz kararı açıklanacak. Piyasaların beklentisi TCMB'nin 100 baz puan indirim yapacağı yönünde. Bu 50 puan da olabilir ama bir indirim beklenmekte. Dolar tarafındaki süreci de yakından takip ediyoruz. Dolar TL ayağında bir atak gerçekleşmemesi için Merkez Bankası'nın tedbirler açıklama olasılığı güçlü. Muhtemelen cuma veya hafta sonu Merkez Bankası'ndan yeni tedbirler açıklanabilir diye tahmin ediyorum. Büyük felaket yaşandıktan sonra Merkez Bankası'nın hamlelerinde değişiklik olup olmayacağını saat 14:00'te görmüş olacağız. Kripto paralarda satışlar var. 24 bin dolar seviyesini aşağı yönlü kırdı. Baskılanma devam ediyor.

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından konut piyasasına dair 'yakında hep birlikte göreceğiz' dediği o duyumu aktardı...

Kaynak: Haber Global TV