Gram altını olanlar için kader günüydü, olmayanlar için tren artık kaçtı: İslam Memiş ne dediyse oldu... Birebir aynı oran açıklandı!

2022 yılına hızlı başlayan altının nereye gideceği merak konusu. 'Gram altında yükseliş sürecek mi?' sorusunu işin ehli İslam Memiş yanıtladı. O veriyle ilgili tahmini ise birebir tuttu... İşte herkesi şoke eden o açıklamalar...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

A1 Capital'in Youtube kanalında soruları yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve ons altının geleceğine dair dikkat çeken bilgiler vermişti. Ne dediyse oldu. ABD enflasyonu verisini birebir bildi. Verinin açıklanmasının ardından altında tren kaçtı...

An itibariyle 12 Ocak günü saat 16:57'de gram altın 1147 lira oldu.

Yılın 2. haftasında da altın fiyatlarının yükselişini sürdürdüğünü gözlemliyorum. Ons altında 1880 direnci teknik anlamda bizim için önemliydi. Üzerinde kalıcı olabilirse yukarıda 1915 dolar seviyesi var. Buranın kalıcı olup olmayacağını ABD'nin açıklayacağı enflasyon verisinden sonra daha net biçimde görebileceğiz.

Muhtemelen 1915 dolar direnciyle karşı karşıya kalabilir diye tahmin ediyorum. Ancak 1880 ile 1915 dolar aralığında kâr satışı için bir alan oluştuğunu söyleyebiliriz. Buradan tekrar aşağı yönlü bir düzeltme yapabilir. O yüzden ABD enflasyon verisinin küresel piyasalar ve emtia fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olacak.

ABD enflasyon verisi en son yüzde 7.1 civarında. Yeni veri yüzde 6,5 civarında açıklanabilir diye tahmin ediyorum. Bu da değerli metalleri pozitif yönde etkileyebilir. Bu etkileşimle birlikte 1910 ve 1915 direnciyle karşılaşan bir ons altın karşımızda olabilir diye tahmin ediyorum. Yılın ikinci haftasında altın fiyatları hem ons hem gram bazında yükselişle bu haftayı tamamlayabilir. Yatırımcı dikkat etmeli çünkü 1880 ile 1915 direnç seviyelerinde kısa vadeli kâr satışlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Önümüzdeki haftayı kastederek bunu söylüyorum. Düzeltme hareketleri 1835 devamında 1815 dolar seviyesine kadar sürebilir.

İslam Memiş'ten gram altını olanlar ve almayı düşünenler için kritik uyarı... Haberin devamında...

Kaynak: Haber Global TV