Gram altın ve gümüş neden düşüyor? İslam Memiş'ten çok çarpıcı iddia: Büyük bir kaos...

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN ÇARPICI İDDİA

Gram altın yüzde 1.36'lık satış var. Serbest piyasalarla makas aralığı 20-25 lira. Düşüşler alım fırsatı veriyor. 1128 lira güçlü destek seviyesi. Bunun altına sarkarsa, ekran ile serbest piyasa arasında 1128 lira aşağı yönlü sarkarsa 1120 lira destek seviyesi var. Orta ve uzun vadede alım fırsatı veriyor.

Ons altın 1852'ye kadar yükselmişti. 1830 dolar destek seviyesiydi. 1790 seviyesini görebiliriz diye tahmin ediyorum. Orta ve uzun vade için burası da bir nimet.

Gümüş onsu 20.23 dolar seviyesinde. Değer kaybı var. Hem rasyo hem emtia fiyatlarının gerilemesi gümüşü de etkiledi. Alınabilir seviyede. 12.32 lira gümüş gramı ekranlarda ancak bankalarda 12.86. 50 kuruşluk makas aralığı var. Petrol fiyatlarında da yüzde 3'lük bir değer kaybı var. Emtialarda, paritelerde sert bir düşüş var.

Dolar endeksi yüzde 1 primli günü tamamlıyor. 105'i tekrar kırdığı için altında, paritelerde, gümüşte baskılanmaların, düşüşlerin devam ettiğini görüyoruz. Fed'in başkanı Powell'ın açıklamaları vardı, o konuştukta fiyatlarda düşüşler gördük. Nedeni, Fed'in martta 25 baz puanlık beklentisi vardı, piyasalar bunu 50 puan beklentisiyle aldı. Düşüşler oluştu. 50 baz puan fiyatlandığı için altın ve gümüş fiyatlarında son bir dip arayışı gözlemliyoruz. Fed sözlü yönlendirmeye başladı toplantı öncesi. Piyasaları manipüle etmeye devam ediyorlar. Altın ve gümüş fiyatları dip arayışında. Son demler, son fırsatlar. Mayıs sonrası ve haziran aylarında afresif yükselişlerin yaşanma ihtimali çok kuvvetli. Altının gramındaki düşüşleri fırsata çevirmek isteyenler için bu haftanın önemli olduğunu tekrar etmek isterim. Bu fiyatlar kalıcı değil.

Merkez bankaları stoklarını artırmaya devam ediyorlar. Elinizdeki varlıkları bozdurmayın, merkez bankaları stokluyorlar, ucuz mal ediyorlar. Depolarını fiziki altında dolduruyorlar uyarılarım vardı. 400 ton civarında altın alımı açıklandı. Bunların içinde TCMB de 95 tonla alım yaptı. Yine merkez bankaları altın ve gümüş fiziki tarafında alımlarını devam ettiriyorlar. Şirketler gümüş alırken merkez bankaları altın alıyorlar. 31 ton altın alımı yapıldı ocak ayı içinde. Altın talebindeki artış 20 ton ile 60 ton arasında bir ağırlığa sahip oluyor. Türkiye ocak ayında 23 tonluk alım yaparak rezervini 565 tona kadar yükseltti. Kasım aralıkta toplamda 62 ton altın alımı yapan Çin, ocak ayında 15 ton altın alım yaptı. Düşüşler var, fırsata çeviren merkez bankaları var. Neden altın stokluyorlar? Çünkü büyük bir kaos bekleniyor. Hem ekonomik hem de jeopolitik risk açısından. Bunun hazırlığıdır bu altın stokları. Dijital paralar da altına bağlanacağı için merkez bankaları altın stokluyor.

Merkez bankaları altın stoklarken, sen ne yapıyorsun? Bu kadar düşük rakamlar karşındayken sen ne yapıyorsun? Merkez bankaları bunu fırsata çeviriyor ve rezervlerini artırıyor. Şubat ve mart aylarında da altın rezevlerini artıracak merkez bankaları. Ons tarafında 1790 destek seviyesi çalışacak. Altın ve gümüş dip arayışında, son demleri. Anımsatmak isterim. Büyük bir tufanın aslında ilk çeyreğindeyiz. Buna göre hazırlık yapmakta fayda var.

Kaynak: Haber Global TV