Gram altın ve gümüş neden düşüyor? İslam Memiş'ten çok çarpıcı iddia: Büyük bir kaos...

Finans analisti İslam Memiş, düşüşteki altın ve gümüş fiyatlarını değerlendirdi. Memiş düşüşün nedenlerini sıralarken, 'Altın ve gümüş dip arayışında, son demleri' diyerek uyardı. İslam Memiş, altınla ilgili merkez bankalarının son dönem hamlelerine de dikkat çekti, yükseliş için tarih verdi.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Önemli!" başlığıyla yayınladığı Youtube videosunda düşüşteki gram altın, gümüş ile dolar ve euro'yu ele aldı.

Altındaki düşüşlerin nedenini kendi görüşleriyle sıralayan İslam Memiş'in merkez bankalarının hamlelerine yönelik iddiaları dikkat çekti.

"Altının gramındaki düşüşleri fırsata çevirmek isteyenler için bu haftanın önemli olduğunu tekrar etmek isterim" diyen Memiş, düşüşlerin nedenini açıklamadan önce, piyasalardaki genel görünümü değerlendirdi.

"YAZ AYLARI İÇİN BEKLEDİĞİMİZ SEVİYE..."

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in değerlendirmeleri şöyle:

Piyasalardaki son durum nedir, altın ve gümüş fiyatlarında düşüşler var, devam edecek mi? Fiyatlar neden düştü, tekrar alım fırsatı mı veriyor, yatırımcısı ne yapmalı? Seçim sürecine girdik, nelere dikkat etmemiz lazım? Bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Borsa 5381 puanla günü tamamladı, hafif satıcılı. Kar satışı geldi. Biraz daha devam edebilir diye tahmin ediyorum. Dolar uluslararası piyasalarda değer kazandı. 18.92 lira bir kur var. Dolar değerlendiği için borsa tarafında kar satışlarının sürmesi muhtemel. Serbest piyasalarda 19.10-14 lira aralığında dolar. Euro dolar paritesi tekrar geriledi. 1.07'ye kadar bir yükseliş vardı. Yüzde 1 satıcılı. Düşüş trendinde. Orta ve uzun vadede euro almak isteyen için, döviz yatırımı yapmak isteyen için fırsat sunuyor. Yaz ayları için beklediğimiz seviye 1.15.

İslam Memiş bu açıklamalarının ardından altınla ilgili o çarpıcı iddiayı ortaya attı, uyararak yükselişler için tarih verdi...

Kaynak: Haber Global TV