Gram altın için '1500 lira olacak' diyen İslam Memiş'ten şimdi de dip uyarısı: O seviyeyi görürse kaçırmayın!

İSLAM MEMİŞ: KAZANÇLI ÇIKMAK İÇİN...

İslam Memiş, değerlendirmelerinin sonunda yatırımlardan kazançlı çıkmak için ne yapılması gerektiği konusunda kişisel değerlendirmelerini aktardı. İşte o sözler:

Piyasalar son bir yıldır, günlük al sat yatırımcısını tanımıyor, öldü. Yalan bu. Bunlara inanmayın, makas aralığına bakın bankanın. 50-60 TL. Bu aralıkta kazanma şansınız yok. Bunu bilerek bitirdiler. Ekranlarla serbest piyasa arasında 30-35 lira gerçek fiyat yok. Mecburen bütün dünyadaki yatırımcıları uzun vadeli yatırımcı yaptılar. Fed istediğini aldı, dolar endeksini 117'ye kadar yükseltti. Fed önden yüklemeli faiz artırımları yaptı ama koca bir balon. ABD'nin dümeni bozuldu. Bankalar iflas ediyor, yakında Mortgage düzeni iflas edecek. O yüzden inanmamak lazım, uzun vadeli yatırımcı olmak lazım, varlıklarını çeşitlendireceksin. Piyasa senin keyfine göre hareket eden bir alan değil. O zaman KKM'ye geçeceksin, rahat edeceksin. Ben uzun vadeli yatırımcıyım, varlıklarıma nasıl yön verebilirim, mantıklı karar nasıl alabilirim diye bir zihniyet reformu yapmak lazım.

Gram altın özelinde konuşalım. Yaz aylarında 1500'lü rakamları gördüğümüzde teknik bir düzeltme olacak, altın düştü diyecekler. 1400'e düştü diyecekler. Bu düşme, yükselme kimin hesabına geliyor bilmiyorum ama algısal bir durum bu.

Nisanda teknik düzeltme bekliyorum ancak genelde altın yeni rekorları test edince, bugüne kadar almayı ihmal edenler yeniden sahneye geliyor. Göreceğiz rekorları, iyi bir fırsat da verecek ama önemli olan o gün bu yatırımcıların nakitte bekleyip beklemeyeceği. 1960 dolar seviyesini ons altında önemsiyorum. Nisan içinde 1960 ve alt rakamları bekliyorum. Yukarıda 2050 ve 2070 var. Aşağıdaki alanımız daha fazla. Ben destek seviyesini satın alırım ve beklemeyi tercih ederim. Gram altın TL'de de 1230'lu rakamları bekliyorum.

Kaynak: Haber Global TV