Gençler arasında 'sessiz istifa' dalgası!

Z kuşağında oran yüksek

Araştırmaya göre, Z kuşağının yüzde 64,2’sinin gündeminde sessiz istifa var. Yüzde 45,2’yle araştırmaya en yüksek oranda katılan 18-24 yaş bandının cevapları incelendiğinde, yüzde 13,2’si sessiz istifa sürecinde olduğunu, yüzde 50,9’uysa sessiz istifa sürecine yatkın olduğunu belirtti.

Tüm katılımcıların ortalamasında sessiz istifa sürecine götüren neden maaşken, 18-24 yaş grubunda neden olarak ilk sırayı iş-özel hayat dengesizliği aldı.

Araştırmada özgürlüklerine düşkünlükleri ve ne istediklerini net bir şekilde belirtmeleriyle iş hayatında ön plana çıkan Z kuşağının, verilen işler dışında fazladan sorumluluk almayıp mesai saatlerinin dışına çıkmayarak, sessiz istifa sürecinde olduklarının sinyallerini yöneticilerine verdikleri gözlemlendi.

Kadınlar daha fazla sessiz vazgeçişte

Ankete katılan kadın çalışanların yüzde 68,6’sı sessiz istifa sürecinde olduğunu ya da sessiz istifa sürecine yakın olduğunu dile getirdi. Kadın çalışanların bu sürece yakın olmasının altında yatan en temel etken yüzde 33,9’la iş-özel yaşam dengesi kuramamaları oldu. Erkeklerin yüzde 58,7’si sessiz istifa sürecinde ve sürece yatkın olduklarını dile getirirken kendilerini bu sürece iten en büyük nedense yüzde 21,2 oranla düşük maaş oldu.

Kaynak: Haber Global TV