Gençler arasında 'sessiz istifa' dalgası!

İş tanımı net değil

Araştırmadaki gençlerin yüzde 64,4’ü iş tanımını net bulmadığını belirtirken, gençlerin yüzde 24’ü “Sessiz istifa sürecindeyim” dedi. 46,6’sı da bu kavrama yatkın olduğunu kaydetti. Yüzde 15 “Bu yaklaşıma yatkın değilim” derken, ‘sessiz istifa’nın ne olduğunu bilmeyenlerin oranı yüzde 14,4.

Maaş, kariyer ve iş-özel hayat dengesi

Sessiz istifa yaklaşımına yatkın olmayanların yüzde 31,3’ü, çalıştıkları şirkette kariyer yollarının kapalı olduğunu düşündükleri takdirde bu sürece girebileceklerini söyledi. Bu oranı yüzde 24,7’yle iş-özel hayat dengesizliği, yüzde 18,7’le iş tanımının net olmaması ve aynı oranda düşük maaş takip etti.

Sürece uzak olanların hayatlarındaki önceliklerse kariyer yüzde 22,9, özel hayat yüzde 25, aile yüzde 21,5, sağlık yüzde 20,1 ve para yüzde 10,5 oldu.

“Sessiz istifa sürecindeyim” diyen gençleri bu duruma sürükleyen nedenlerin başındaysa düşük maaş geldi. Yüzde 35 oranında verilen düşük maaş yanıtını, yüzde 21,7’yle iş-özel hayat dengesizliği, yüzde 15’le iş tanımının net olmaması, yüzde 14,2’yle kariyer yollarının kapalı olması ve yüzde 7,9’la uzun mesai saatleri takip etti.

Kaynak: Haber Global TV