'Aralıkta çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş gram altın için uyarı verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Aralıkta çarşı pazar karışacak" diyerek piyasalar için uyarılarda bulundu. İslam Memiş, gram altında beklediği seviyeleri de açıkladı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. Youtube hesabından bir video çeken ve açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Perşembe günü hem Avrupa Merkez Bankası hem de TCMB faiz kararlarını takip edeceğiz. Piyasa haftası olduğumuzdan dolayı TCMB'nin tutanakları da belirleyici olacak. Bizim yol haritamızda haziran ayından bu aya kadar iki kez faiz indirimi olabilir beklentimiz vardı. Belki 1 kez de olabilir. Çünkü yabancı yatırımcılar ocak ayında faiz indirimlerini başlatacağını ifade ediyorlar. Yabancılar daha çok taahhüt aldıklarından dolayı onların beklentisinin gerçekleşme ihtimali kuvvetli. En az 1 faiz indirimi tahmin ediyorum. Faiz politikası önemli. Parasını mevduatta tutanlar çıkış yapıp bir yatırım aracına yöneliyorlar" dedi. 

İslam Memiş, şöyle devam etti: "Altın yine ön planda. Mevduattan çıkanlar altın tercih ediyorlar. Önü açık altının. Piyasa genel itibarıyla iyimser. Piyasaları bozacak herhangi bir hamle yok.

Borsa İstanbul 8838 puanda. Tepki alımı oldu borsada. Dip seviyelere yakın bir yerdeyiz. 9000 altı rakamları alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğim ben. 9200 direnç seviyesi, 9400 ve 9600 sürpriz olmayacaktır.

Dolar TL kuru 34.26 TL. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından gram altın tahminini açıklayıp "Aralıkta çarşı pazar karışacak" uyarısını yaptı...