'Aralıkta çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş gram altın için uyarı verdi

İslam Memiş, altınla ilgili şunları söyledi: "Gram altın ons altını takip ediyor. Gram altın TL'de aşağıda 2980 lira, yukarıda 3080 lira direnci var. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar altın almalı. 3015'e kadar gerilemişti gram altın 3100'den. 3100'den 3015'e kadar gerileyen gram altında bir uyarı yaptım. 3100'e kadar yükselen gram altın 3015'e kadar geriledi, yüzde 50 alabilirsiniz demiştim. Ben korkuyorum, kaygılıyım, altın borcum var diyen, bu ayrı bir şey. Elinde paran varsa 3000 lira mı 3040 lira mı, ben alırım kenara atarım, riske atmam. Borcumu kapatırım. Orta Doğu'da jeopolitik riskler devam ediyor. Aralık ayında çarşı pazar karışacak. Tufan ABD'den gelecek sonra yurt içi piyasalarda biz bunu hissedeceğiz tahminimce. Sizi aralık ayına hazırlıyorum. Malda kalacaksınız, borçsuz bir şekilde aralık ayında olacaksınız. 5 Kasım'da ABD'deki seçimleri atlatmamız lazım.

ABD, tarihinin en riskli ve heyecanlı seçimini yaşıyor. Suikast girişimleri, başkanlık adaylığından çekilmeleri izledik. Bundan sonra net ayağımızın üstüne basıp aralık ayına hazırlanacağız. Bu ay sonuna kadar hiç kimse açıkta kalmamalı. Sessizce mart ayına kadar beklenmeli.

Ons gümüşte 30-32 dolar aralığını takip ediyoruz. Gram gümüşte düşüşleri dolar kuru biraz daha frenliyor. Elimde malım var, gümüşüm var, satmalı mıyım? Hayır. Altınım var, dövizim var, önceliğim ne olmalı? Dolar ve euro varsa TL'ye çevir, altının varsa gümüşü en sona bırak. Benim tercihim bu olur."