Altın ve dövizde alım zamanı geliyor mu? İslam Memiş açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım fırsatı olacak mı sorusuna yanıt aradı. Ekonomi piyasalarında yazılan ve adım adım uygulanan senaryoyu açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, piyasalarda alım fırsatı görüp görmeyeceğimizi Youtube'dan yayınladığı video ile yanıtladı.

İslam Memiş şunları söyledi:

BORSA İSTANBUL

"Bu haftayı sakin kapattık. Borsa İstanbul 2144 puan seviyesinden haftayı tamamladı. 2200 ile 2250 puana kadar yükselişlerin olacağını öngörüyorum.

DOLAR TL

Dolar kuru bu hafta 14.90 lira seviyesine yükseldikten sonra 14.80 seviyesinde. Dolar tarafından yüksek beklentiye girmeyin demiştim. Kırmızı çizgi artık 14.80 ve benim nazarımda alınacak bir seviye değil. Yine yüksek fiyatlamalar olduğunu gözlemliyoruz.

EURO TL - EURO DOLAR PARİTESİ

Euro TL 16.36 lira seviyesinde. Euro dolar paritesi 1.11 lira seviyesine yükselmişti. 1.08'den yükseldiğini de unutmamak gerekiyor. 1.12'ye kadar sınırlı kalan bir trend görüyoruz. Bu hafta paritenin toparlanması dolar endeksine düşüşe bağlıyoruz. Dolar endeksi yatay bir seyirdi. Euro TL kuru dolar TL kuruna bağlı hareketine devam edecektir. Euro Dolar paritesi 1.10 ile 1.11 lira bant aralığını takip ediyor olacağım.

GRAM ALTIN

Gram Altın TL fiyatı 918 lira seviyesinde. 900 - 920 lira arasına sıkıştı. Bu hafta ons altının fiyatındaki gerilemerden kaynaklı olarak gram altın TL fiyatında da 895 lira seviyesini gördük. İlk kez bu operasyon sonrasında 900 lira altına sarkan bir gram altın vardı karşımızda. Şu andaki koşullarda 900 lira seviyesinin üzerindeki gram altın benim alacağım bir seviye değildir.

ONS ALTIN

Altının ons fiyatı 1932 dolar seviyesinde şu an. Ons altında bir geri çekilme gördük, yukarı doğru ataklar kalıcı olmadı. Şu anki seviyeyi de yüksek gördüğüm için 1880 dolar seviyesini beklemeye devam edeceğim. Ateşkes vb. bir karar gelirse aşağıya doğru bir trend görebiliriz."

İslam Memiş ayrıca diğer yatırım araçlarıyla ilgili beklentilerini de açıklarken ekonomi piyasalarında uygulanan ve al sata zorlayarak yatırımcıların varlıklarını kaybetmelerine yol açan senaryolu da açıkladı. O detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV