Altın ve dövizde alım zamanı geliyor mu? İslam Memiş açıkladı

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş açıklamalarına şöyle devam etti:

GÜMÜŞ TL


Gümüşün gram fiyatı 11.96 lira seviyesinde, 12 lira seviyesinin üzerinde ataklar gerçekleştirdi ancak 11.45 lira seviyesine kadar geri çekilmeler de gördük. Bu bir alım fırsatı sundu, alım yapanlar iyi yapmış oldu. Gümüşün gramında da 11.30 lira seviyelerinin tekrar test edilme ihtimalini yüksek görüyorum. 11.30, 11.20 lira seviyeleri gündeme gelirse sürpriz olmaz. 12 lira seviyesinin üzerinde de alım yapmayı tercih etmem.

GÜMÜŞ ONS

Gümüşün ons fiyatı 25 dolar seviyesinde. Aşağıya doğru bir dalganma vardı ancak tekrar 25 dolar seviyesinde bir dengelenme yaşandı. 24.80 devamında 23.80 dolar beklentimi devam ettiriyorum.

Brent petrolün varil fiyatı 106 dolar seviyesinde. 100 doların artına sarkmıştı sonra yeniden yukarıya doğru ataklar görmüştük. Ben beklentimi aşağı yönlü tutuyorum. 92 dolara kadar bir düşüş olabilir.

BITCOIN

Kripto paralarda ise yatay bir seyir var. Bitcoin 40833 seviyesinde. 44000 beklentim sürüyor. Geniş bant aralığında dalgalanıyor ama genel trendin yüksek yönlü olduğunu düşünüyorum o yüzden 40 bin dolar altındaki seviyelerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum.

STERLIN TL

Sterlin TL kuru 19.53 lira seviyesinde şu anda. Benim nazarımda 19.00 lira seviyesinin üzerindeki rakamlar pahalı, ben bu seviyelerden sterlin almayı düşünmem.

STERLIN DOLAR PARİTESİ

Sterlin dolar paritesi 1.3165 seviyesinde. Biraz toparlanma var. 1.30 bandına kadar gerilemişti. Benim nazarımda yine düşük. Uzun vadeli yatırımcılar bu rakamları tekrar gözden geçirmeli. Bana yıllık bazda ucuz gelmeye devam ediyor.

İŞTE O SENARYO

Merkez Bankalarının açıklamalarına tekrar dikkat çekmek istiyorum. Beklendiği gibi çatışmaların çıkmasının belirsizliğe yol açtığını söylediler. Eğer Rusya çatışması olmasaydı enflasyon düşecekti dediler. Yarın ne diyecekler bu operasyon sürecini piyasaları manipüle etmek için kullanacaklar. Önümüzdeki aylarda da kuraklık, mevsimsel ve jeopolitik riskler ve tedarik zincirindeki problemler var diye Haziran ayında demeye başlayacaklar. Güzel bir senaryo var, sayfa sayfa uygulanıyor. Enflasyon ile insanları fakirleştirecekler, al sat yaptırarak insanların ellerindeki varlıkları alacaklar.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA NE OLUR?

Hafta sonu jeopolitik riskler artmazsa önümüzdeki haftaya da sakin başlarız."

Kaynak: Haber Global TV