Altın, dolar, petrol... İslam Memiş, 'bir riskimiz var' diyerek herkesi uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, İsrail-Hamas gerilimiyle tırmanan savaş ortamının gram altın, dolar, borsa, ons altın, petrole olası etkilerini değerlendirdi. İslam Memiş, "Bir riskimiz var" sözleriyle tüm yatırımcılara korkutan bir uyarıda bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İsrail-Hamas savaşı Türkiye ve küresel piyasaları nasıl etkiler? Gram altın, dolar, petrol yaşananlardan nasıl etkilenir, fiyat dalgalanmalarında makas açılır mı? Finans analisti İslam Memiş, katıldığı bir Youtube kanalında bu sorulara yanıt verdi. 

"Piyasalar tarafından aman aman fiyatlanmadı savaş" diyen Memiş, "Büyük risklerin olduğu ortamda fiyatlara çok yansımadı. Altın jeopolitik risk ortamında güvenli bir limandır. Ons altında 40-45 dolarlık yükseliş söz konusu ama agresif yükseliş yok. Petrolde de öyle. Küresel piyasalar demek ki artık duygusal olarak bir şeyleri kabul etmeye başladı. O kadar yoğun savaşlar, doğal felaketler oldu ki önceden 10 yıl önce böyle bir ortam olsaydı küresel piyasalarda çarşı pazar karışmıştı. Bu süreçlerin artık normalleştiğini gösteriyor bize. Ekonomi ile psikoloji direkt alakalı. Yatırımcı psikoloji artık bir şeyleri kabullenmiş.

Gündem başlıkları hızlıca değişiyor. Dünyanın gündemi şu anda Ortadoğu. Farklı ülkelerin, İran olsun, Kuzey Kore, Rusya, Türkiye, Suriye... Farklı ülkelerin gerginlikleri devam ederse o zaman ciddi fiyatlamalar görebiliriz. Şu anda Filistin ile İsrail'i baş başa bıraktılar. Belirsizlik var. Ne kadar sürecek? Aynı Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi benim şahsi sürecim kontrollü uzun bir sürece girdik. Sivil katliamlar konusunda kan ve gözyaşı olacağını düşünüyorum. Dünya genelinde haritalar yeniden çiziliyor." dedi.

İslam Memiş, "Ezberler tamamen bozulabilir" sözleriyle ise yatırımcıları potansiyel bir tehdide karşı uyardı...

Kaynak: Haber Global TV