Altın, dolar, petrol... İslam Memiş, 'bir riskimiz var' diyerek herkesi uyardı

Galerinin tamamı için tıklayınız

"Merkez bankaları da işin içinden çıkamıyor" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti: "Önden yüklemeli faiz artırımları yapılıyor bu kez İsrail-Filistin savaşı. Enflasyonu daha önce Rusya'nın üzerine çıkarmışlardı. Tekrar petrol fiyatları yükseliyor. Kontrollü şekilde bu sürecin iki yıl devam edeceğini tahmin ediyorum. Kara harekatı ile jeopolitik riskler biraz daha fiyatlanır. Diğer ülkelerin müdahil olması çok kuvvetli. Biz siyaset bilimci değiliz ama ekonomiye yansımalarını görmek için açıklamaları takip etmek zorundayız. Kısmen fiyatlara yansıdı, özellikle petrol fiyatları bu sürecin bel kemiği. Altın o kadar etkili değil. Petrol fiyatları 100 dolar üzerine çıkarsa küresel ekonomilerdeki riskler tamamen bozulur. Enflasyon hızlıca geri gelmiş olur. Dünyada en fazla enflasyonu yüksek 2. ülke Türkiye, en çok bizim zararımıza olur."

İSLAM MEMİŞ, 'BİR RİSKİMİZ VAR' SÖZLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

"Dolar endeksi 105-106 bandında. Zaten dolar yüksek. Biz dolara muhtaç bir ülkeyiz. Pariteden dolayı zaten zarar ediyoruz. Filistin'e karşı hassasiyetimiz var. Sancılı bir geçiş sürecindeyiz. Ezberler tamamen bozulabilir. Tekrar sil baştan süreçler başlayabilir. Böyle bir riskimiz olduğunu söyleyebilirim.

İnsanların altın gibi güvenli limanlara gitmemesi için bir şeylere atıfta bulunulması lazım. Petrol tam düşüş eğilimindeyken yok ısrarla bir şey çıkacak. Altın fiyatları baskılanıyor. Bu kez herkes elindeki dolarları altına çevirecek, bu kez yine müdahale geliyor herkes altına yönelmesin diye. Bunları sonuna kadar kullanacaklarını düşünüyorum ben."

Kaynak: Haber Global TV