Akkuyu Nükleer Santrali'nde sona doğru! Proje ne zaman bitecek?

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili son durumu şirket direktörü Denis Sezemin anlattı.

Son Güncelleme:

Sezemin, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'Te Haber Global'in sorularını yanıtladı. Projeyi 2023'te bitirmek için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Sezemin, bu zamana kadar 300 Türk mühendise eğitim verildiğini de açıkladı. Proje için eğitim verilen Türk mühendislerin, santralde çalışacaklarını söyledi.

Sezemin projenin bitiş tarihine ilişkin "Biz Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün ne kadar önemli olduğunu bilerek 2023 yılında ünitenin tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Yeşil elmas: Soyarak 70 bin TL kazanıyorlar! Günde 1000'e ulaşan var Uzmanından olası zam senaryoları: Emekli maaşları ne kadar olacak? Borsa İstanbul'un tarihinde bir ilk gerçekleşti! Canpolat: "Psikolojik bir sınır" Altında ithalat yasağı kalkıyor mu? Sarı: "Talep geldikçe kota artırılabilir" 2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir"