Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi'nden Haber Global'e "müdahillik" açıklaması: "Taraf bir devlet olarak hakkımızı kullanıyoruz"

İsrail'in Gazze'deki katliamı sürerken Türkiye, Lahey'de İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olmak için dosyayı bugün sunacak. Haber Global'e konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, soykırım sözleşmesini hatırlatarak "Taraf bir devlet olarak hakkımızı kullanıyoruz" dedi.

Son Güncelleme:

İsrail'in Gazze'deki katliamı 306 gündür sürüyor. bugüne kadar düzenlenen saldırılarda 39 bin 653 Filistinli öldü, 91 bin 535 kişi yaralandı. Türkiye de Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasına müdahil olmak için dosyasını bugün sunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından başvurunun bugün yapılacağını belirterek, "Bu barbarlığın bir an önce bitmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" demişti. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığındaki heyet başvuru dosyasını Türkiye saatiyle saat 16.30'da yapacak.

"63. MADDEDEN BAŞVURU YAPMAYI ÖNGÖRÜYORUZ"

Türkiye'nin İsrail davasına müdahil olma kararını değerlendiren Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, soykırım sözleşmesini hatırlattı. Haber Global'de Saynur Tezel'in sorularını yanıtlayan Büyükelçi Ünal, "Burada soykırım sözleşmesinden kaynaklanan her ülkenin hakları var. Biz de bu sözleşmeye tarafız. Taraf bir devlet olarak hakkımızı kullanıyoruz. Burada iki maddeden başvurulabilir; 62 ve 63. maddeden. Biz 63. maddeden başvuru yapmayı öngörüyoruz. Zaten bu konu kamuoyuna daha önce duyuruldu. Bu çerçevede Uluslararası Adalet Divanı'na vereceğimiz dosyada katkılarımız, hukuki temeldeki görüşlerimizi ayrıntılı bir şekilde izah eden bir çerçeve sunacak. Bu minvalde görüşlerimizi aktaracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Boğa kadar ağır bal kabağı! Bakü'nün kurtuluşunun 106. yıl dönümü 14 yıl aradan sonra sahnede yumruklu kavga Balıkçıların ağlarına takıldı, 4 günde kurtarıldı Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş esiri takası daha gerçekleştirildi Yapay zeka kasiyerler bilet satışına başladı