Trump'tan sonra Greta'nın yeni hedefi Putin oldu!

ABD'de düzenlenen BM 74. Genel Kurulu toplantılarına katılan 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, hem yaptığı etkileyici konuşma hem de ABD başkanına yönelttiği öfkeli bakışları ile dikkat çekmişti. Greta'nın bu kez hedefi Putin oldu

Son Güncelleme:

İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen ve İklim Zirvesi'ne katılan Thunberg, duygusal konuşmasıyla liderleri sert şekilde eleştirmiş, küresel ısınmayı inkar eden Trump'a attığı sert bakışlar sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, kendine has üslubuyla ve alaycı bir şekilde Twitter'dan Greta Thunberg'in konuşma yaptığı videoyu alıntılayarak, "Parlak ve muazzam bir geleceği dört gözle bekleyen çok mutlu bir genç kız" ifadelerini kullanmıştı. Greta da aynı alaycılıkla Trump'ın sözlerinin aynısını Twitter hesabındaki biyografisine yazmıştı.

GRETA'DAN TRUMP'A SOSYAL MESAJ

SIRADAKİ HEDEFİ PUTİN OLDU

Geçtiğimiz gün Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Enerji Haftası forumu kapsamındaki bir panelde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Greta'nın konuşmasının kendisini heyecanlandırmadığını söyleyerek, 16 yaşındaki bir genç kızın bazı gruplar tarafından hedefleri doğrultusunda kullanıldığını öne sürdü ve bu durumu acınası olarak tanımladı.

Kimsenin Greta'ya modern dünyanın karmaşık ve zor bir yer olduğunu anlatmadığını belirten Putin, Afrika'daki ve Asya'daki birçok ülke vatandaşlarının da tıpkı İsveç gibi yaşam standartlarına sahip olmak istediğini, çocukların ve gençlerin kişisel çıkarlar uğruna kullanılmasının ayıplanması gerektiğini ifade etti. 


Greta'nın kibar ve samimi bir kız olduğuna inandığını belirten Putin, yetişkinlerin gençleri ve çocukları bazı aşırı durumların içerisine sokmamak için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

İsviçreli genç kız, liderlere yanıt olarak yeni bir yöntem belirledi; tıpkı Trump'ın kendisi hakkında söylediği sözleri aynı şekilde Twitter biyografisine yazdığı gibi, bu kez de Putin'in açıklamalarını biyografisinde yazdı: "Kibar ama yetersiz bilgilendirilmiş genç" ...

GRETA'DAN DÜNYA LİDERLERİNE SERT SÖZLER

Sonraki Haber