Taliban'dan kaçıyorlardı! Uçağın tekerleğinden düşerek feci şekilde can veren Afganlar kardeş çıktı

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından uçağın tekerlek bölgesine tutunarak kaçmaya çalışan 2 Afgan, civardaki evlerin üzerine düşmüştü. ABD uçağının iniş takımından düşen iki Afganın kimlikleri belli oldu.

Son Güncelleme:

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından binlerce Afgan ülkeyi terk etme umuduyla Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na koştu. Yayımlanan videolarda, yüzlerce kişinin Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ne ait tahliye uçağının etrafında koştuğu görüldü. Uluslararası basına yansıyan görüntülerde, uçağın tekerlek bölgesine tutunarak kaçmaya çalışan 2 Afgan vatandaşın civardaki evlerin üzerine düştü.

Havalimanında çekilen bir görüntüde, uçağın kanadına tutunarak kaçmaya çalışan kişilerin uçağın kalkışından kısa bir süre sonra düştüğü görülmüştü. Havalimanında yaşanan insanlık dramına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Bugün ortaya çıkan ve uçağın içinden çekilen görüntüde, uçağın kanadına tutunan Afgan’ın cansız bedeni görüldü. Ayrıca iniş takımlarına tutunan diğer Afganlara ait cansız beden parçalarının da iniş takımlarında bulunduğu kaydedildi. Uçağın mürettebatı, uçağın tekerlek bölmesinin içinde asılı kalan cesetlerin iniş takımlarında arızaya neden olduğunu ifade etti.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan ABD uçağının iniş takımından düşen iki Afganın kimlikleri belli oldu. 

ANNELERİNE BAKMAK İÇİN PAZARDA ÇALIŞIYORLARMIŞ

İngiliz Daily Mail gazetesinin Afgan medyasına dayandırdığı habere göre, bu kişilerin 16 ve 17 yaşlarında olan ve başka çocuğu olmayan annelerine bakmak için Kabil'deki pazarlarda meyve satıp çöp toplayan iki erkek kardeş olduğu tespit edildi. Olayın ardından gençlerin cesetleri ailelerine teslim edildi.

"GENÇLERİN CESETLERİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ"

Diğer taraftan, uçaktan düşenlerin kimlikleri resmi olarak bilinmiyor, ancak bir kaynak gençlerin teyzesinin komşuları olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şu anda gerçekten annelerin çok üzgün. ABD uçaklarına tutunurken düşen iki genç çocuk halamın komşularıydı. 16 ve 17 yaşlarındaki erkek çocukların cesetleri ailesine teslim edildi.

"ANNELERİNİN NASIL HAYATTA KALACAĞINA DAİR BİR FİKRİ YOK"

Her iki oğlan da Kabil pazarlarında karpuz satardı. Hayatta kalabilmek ve annelerini geçindirmek için çöp bidonlarından beslenirlerdi. Annelerinin şimdi Taliban rejimi altında nasıl hayatta kalacağı hakkında hiçbir fikri yok."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber