Suudi Arabistan kapılarını turizme açıyor!

Suudi Arabistan dün itibariyle ilk kez kapılarını yabancı turistlere açarken, 49 ülkenin vatandaşlarına vize uygulaması getirip kadın turistlere yönelik kıyafet zorunluluğunu da esnetiyor.

Son Güncelleme:

Daha önce hac turizmi, aile birleşmeleri ve iş ziyaretleri dışında ülkeyi turist olarak ziyaret etmek için vize programı uygulamasının olmamasına karşılık, bu kararla ülke ekonomisinin canlanacağı düşünülüyor.

Turizm Bakanı Ahmed el Hatib, bu adımı ülke için "tarihi bir an" olarak nitelendirdi. 

Suudi yetkililer, turizm gelirlerinin 2030 itibarıyla gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3'ünden yüzde 10'una çıkmasını umuyor. 

Yabancı kadın turistlerin, Suudi kadınların kamuda giymek zorunda oldukları çarşaftan muaf olacakları, ancak muhafazakar bir görünüm benimsemeleri gerektiği kaydediliyor. Yabancı kadın turistlerin ülkeyi tek başlarına ziyaret etmelerinin önünde bir engel de olmayacak. 

Müslüman olmayan kişilerin Mekke ve Medine'yi ziyaret etmesine izin verilmeyecek ve alkol tüketimine ilişkin yasak sürecek.

Bu girişim, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın ülkenin petrole bağımlılığını azaltma çabaları kapsamında görülüyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN VİZE KARARI

Sonraki Haber