Hasan Ruhani: Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani son açıklamasında 'Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı' dedi.

Son Güncelleme:

İran Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrıza Mısri, dün 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurmuştu. Gelen son dakika bilgisine göre, ölü sayısı 92'ye yükseldi.

Gelen son dakika bilgisine göre, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

İran'da yayın yapan "Asriran" haber sitesine göre, Rahmani'ye Kovid-19 teşhisi konuldu.

Tedavi altına alındığı Tahran İmam Humeyni Hastanesi'nden başka bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakım ünitesine alınan Rahmani'nin durumunun önceki günlere kıyasla, daha iyi olduğu belirtildi. 

HASAN RUHANİ: NEREDEYSE TÜM ŞEHİRLERE YAYILDI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı" ifadelerini kullandı.

TAHRAN'DA TEDBİRLER ARTIRILIYOR

Bu arada, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında Tahran'daki Azadi Meydanı'nda dezenfekte çalışmaları sürüyor. Belediye çalışanlarının yanı sıra güvenlik güçleri de İnkılap Caddesi'nde bu çalışmalara destek veriyor. Yetkililer, halka toplu taşıma araçlarını kullanmama çağrısında bulunuyor.  

YETKİLİLER DE TEHDİT ALTINDA 

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un da olduğu 5 milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor. İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ŞİFA İÇİN TÜRBELERİ YALIYORLAR

HAMANEY: GİZLİYORLAR

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili bilgileri şeffaf bir şekilde açıkladığını ancak hastalığın daha yaygın olduğu ülkelerin bunu gizlediğini savunmuş, Hamaney, "Yetkililerimiz ilk günden bu yana durumu şeffaf bir şekilde açıkladı ve halkı bilgilendirdi. Koronavirüs bazı ülkelerde daha şiddetli ve yaygın ama gizliyorlar." ifadelerini kullanmıştı. 

Halka, koronavirüsün önlenmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısı yapan Hamaney, "Meseleyi basit göstermek istemiyorum fakat o kadar da büyütmeyelim. Bu konu ülkede çok uzun sürmeyecek ve sona erecektir. Bu o kadar büyük bir bela değildir, bundan daha büyüğü de olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.  

Sonraki Haber