Putin 'Hollywood maçosu' dedi, Biden'dan açıklama geldi

16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşecek olan ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında görüşme öncesi açıklamalar peş peşe geldi. Putin "Hollywood maçosu" ifadesini kullanırken, Biden, "Çünkü o Vladimir Putin" açıklaması yaptı

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde yabancı basına konuştu. NBC News muhabiri Keir Simmons'a röportaj veren Putin, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin 'son yılların en düşük seviyesinde' olduğunu belirtti. "Görev sürem boyunca, her türlü bahane ve gerekçelerle farklı çapta ve şiddette her alandan saldırılara alıştım, ne kadar sert olursa olsun hiçbiri beni şaşırtmıyor. Bunun ABD kültürünün bir ifadesi olduğunu düşünüyorum. Elbette Hollywood'da da bazı maço davranışlar var. Bu, sinema sanatı olarak kabul edilebilir, ancak ABD siyasi kültürünün bir parçasıdır." diyen Putin, yeni ABD Başkanı Biden için 'Hollywood maçosu' dedi.

Biden ise Putin'in "Rusya-ABD ilişkilerinin en düşük seviyede" olduğu değerlendirmesine katıldığını söyledi.

Putin ile görüşmesinin ABD ve Rusya'nın iklim değişikliği gibi birlikte çalışabilecekleri bazı alanlar yaratmasını umut ettiğini belirten Biden, zirvede Rusya ile anlaşmazlıklarını net bir şekilde ortaya koyacağını ifade etti. "Bir kişinin davranışını değiştirebileceğinizin garantisi yok. Otokratlar muazzam bir güce sahip ve halka hesap vermek zorunda değiller." diyen Biden, Putin'in neden değişmeyeceğine inandığın sorulması üzerine ise gülümseyerek, "O, Vladamir Putin" yanıtını verdi.

NEDEN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMEYECEKLERİNE ABD BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ YORUM

Beyaz Saray Pazar günü, Başkan Joe Biden'in Moskova ile siber suçlular arasında herhangi bir "takas" gerçekleşmediğini açıkladı. Putin, "Suçlu iadesini kabul edersek Rusya bunu tabii ki yapar, ama ABD tarafı da aynı şeyi kabul edip yaparsa..." demişti. Biden ise bu açıklamaya karşılık, "Rusya'ya karşı işlenen suçlar varsa, bu suçları işleyenlerden hesap sormayı taahhüt ediyorum" dedi. Fakat ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın herhangi bir takas düşünmediğini söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, iki liderin 16 Haziran'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapılmayacağı duyurulmuştu. Biden buna karşılık, "Bu görüşme, basın toplantısında gazetecilerin önünde kimin daha iyisini yapabileceği, birbirini utandırmaya çalışacağı bir yarışma değil" dedi. 

Görüşmenin Rusya ile daha iyi ilişki kurma koşullarının ne olduğunu ortaya koyma amacı taşıdığını söyleyen ABD Başkanı, "Çatışma aramıyoruz. Uluslararası normlara aykırı olduğunu düşündüğümüz durumları çözmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber