Paris'te çevre yolunda hız sınırını düşürme planı

Fransa'da Paris Belediye Meclisi, Eylül 2024'ten itibaren çevre yolunda halen saatte 70 km olan hız sınırını saatte 50 km ile sınırlamak istiyor.

Son Güncelleme:

Paris Belediyesi yeni iklim planının sunumunda, Olimpiyat Oyunlarından sonra çevre yolundaki hız sınırının saatte 50 km'ye düşürüleceğini duyurdu.

Paris Belediye Meclisi, internet sitesinde hız sınırının saatte 50 kilometreye düşürülmesinin, "Paris Olimpiyat Oyunlarından sonra, 14 Eylül 2024'ten itibaren" planlandığını belirtiyor.

SORUN ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

Paris Belediye Meclisi, bu önlemle "çevre ve gürültü" kirliliğini azaltmayı hedefliyor. 

Paris çevre yolundaki hız sınırının 50 km/s'ye düşürülmesi, Anne Hidalgo'nun 2020 Belediye seçimleri için hazırladığı kampanya programında yer almıştı.

Paris’in çevre yolunda her gün yaklaşık 1,5 milyon araç trafiğe çıkıyor ve bu da “Boulevard Périphérique”i dünyanın en işlek otoyollarından biri haline getiriyor. Belediyeye göre, çevre yolundaki ortalama hızın halihazırda gündüz 50 km/s ve yoğun zamanlarda 30 ila 45 km/s olduğunu oysa izin verilen maksimum hızın 70 km/s olduğunu belirtiyor.

Belediye ayrıca, şeritlerden birinin yalnızca otobüs, taksi ve araç paylaşımı için kullanılabileceğine karar verdi. 

60 BİN PARK YERİ ORTADAN KALDIRILACAK!

Paris ayrıca 60 bin park yerini ortadan kaldırmayı ve bu alanı daha fazla yeşillik için kullanmayı planlıyor. Ayrıca şehrin 2026 yılına kadar 130 bin ilave bisiklet park alanına sahip olması ve yaklaşık 180 kilometre bisiklet yolu inşa etmesi gerekiyor. 

2024'ten itibaren turist taşıyan faytonların şehir merkezine girmesine izin verilmeyecek. Bu da turistlerin şehrin dışında toplu taşımaya geçmek zorunda kalması anlamına geliyor.

Paris, sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yönetiminde iklim, trafik sorunlarına karşı ve araç trafiğini caydırmak için çeşitli önlemler aldı. 

Örneğin park maliyetleri arttı ve daha fazla bisiklet yolu oluşturuldu. 2021 yılında Paris'teki neredeyse tüm yollarda hız sınırı saatte 30 kilometreye düşürüldü.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber