6 aydır kayıp kedi 1000 kilometre yol katedip evini buldu!

Altı aydır ortalıkta görünmeyen üç yaşındaki beyaz ve siyah renkli kedi Lisi, sahibi Hildegard Holtschneider'i bulmak için Fransa ve Almanya arasında 1.000 kilometre yol kat etti.

Son Güncelleme:

Alman Rheinische Post gazetesinde yer alan habere göre, yetmişli yaşlarda olan Hildegard Holtschneider, haziran ayında evini taşırken kedisinin izini kaybetmişti. 

Yaşlı kadın, Fransa’nın Dordogne kentinden memleketi Düsseldorf'a giderken Saint-Cyr-l'École'deki (Yvelines) bir otelde mola verdi. Yanında köpeği Henry de bulunan Hildegard Holtschneider, kedisinin "yolculuktan dolayı üzgün" olduğunu fark etti ve kedi gece kayıplara karıştı.

Holtschneider, kedisini bulmak için umutsuzca çabaladı, ancak Almanya'ya onsuz dönmek zorunda kaldı. Yaşlı kadın, "bölgedeki tüm hayvan koruma derneklerini, barınakları ve veterinerleri aradığını, ancak kimsenin onu görmediğini" söyledi.

İSTASYONDA BİR ARAYA GELDİLER

Holtschneider, altı ay sonra, 9 Kasım'da, bir hayvan koruma derneğinden, genç bir kadının Brunswick'te kedisini bulduğunu bildiren bir e-posta aldı. Aşağı Saksonya'daki bu kasaba, Lisi'nin kaybolduğu Saint-Cyr-l'École'den 1.000 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Bu arada Hildegard Holtschneider kedisini aramaya devam etmiş, ancak başarılı olamamıştı.

Bir veterinere kedinin mikroçipini kontrol ettirerek yaşlı kadının izini bulan ve öğrenci olan Luka, yaşı nedeniyle fazla seyahat edemeyecek durumda olan yaşlı kadına kedisini teslim etmek için kendisiyle Düsseldorf garında buluştu. 

Hildegard Holtschneider, gözyaşları içinde, köpeği Henry ile birlikte altı aydır görmedikleri kediyi karşıladı. Bu, Hildegard Holtschneider'in kolay kolay unutamayacağı gerçek bir macera oldu.

Kesin olan bir şey varsa yaşlı kadın artık kedisi Lisi'yi bir daha asla bırakmayacak.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber