Monica Lewinsky'den Bill Clinton skandalında yıllar sonra gelen itiraf

ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky arasındaki yasak ilişki, 'Impeachment: American Crime Story'nin yeni sezonuna konu oldu. Monica Lewinsky'den yıllar sonra Bill Clinton hakkında açıklama geldi

Son Güncelleme:

1995-1996 yılları arasında Beyaz Saray'da stajyer olan Monica Lewinsky ile dönemin ABD Başkanı Bill Clinton arasında yaşanan ilişki, ortaya çıktığında aylarca konuşulmuş ve tüm dünyanın gündemini uzun süre meşgul etmişti. O dönem 22 yaşında olan Monica Lewinsky ile 42. ABD Başkanı Bill Clinton arasındaki seks skandalı ilk ortaya çıktığında üstü kapatılmaya çalışılmıştı. Skandal sonrası Bill Clinton, mahkemeye verdiği ifadede olayın yaşanmadığına dair yemin etmişti.

LEWINSKY: ÖZÜR DİLEMELİ

Şiddet ve zorbalık karşıtı aktivist Monica Lewinsky, 7 Eylül Salı Günü, "Impeachment: American Crime Story"nin yayınlanmasından saatler önce Today programında Savannah Guthrie'ye konuştu.

Guthrie'nin "Hiç onunla konuşabilmek istedin mi? Bunca yıldan sonra sana bir özür borçlu olduğunu düşünüyor musun?" sorusuna Monica Lewinsky, "Son 6-7 yılda hayatım değişmeden önce, o kapanışı alamamam konusunda çok şey hissettiğim uzun bir dönem oldu. Ve artık o duyguyu hissetmediğim için çok memnunum. Buna ihtiyacım yok. Clinton özür dilemek istemeli, tıpkı benim incittiğim ve davranışlarımın incittiği insanlardan her fırsatta özür dilemek istemem gibi." yanıtı verdi. 

Dizide Clinton'ın Lewinsky'yle ilişkisi ve 1998'de Temsilciler Meclisi tarafından görevden alınmasına yol açan koşullar ekrana uyarlanıyor. Lewinsky dizinin yapımcılarından biri.

"HER GÜN OLAYIN SONUÇLARINA KATLANMAK ZORUNDA KALDIM"

Clinton, Lewinsky'den kamuoyu karşısında özür dilemişti fakat özel olarak dilemedi. Clinton, Haziran 2018'de Stephen Colbert'e; "Söylemek istediğim şey şu: En iyi anlarımdan değildi ama önemli olan bunun 20 yıl önceki çok acı verici bir şey olması; ailemden, Monica Lewinsky'den, ailesinden ve Amerikan halkından özür diledim. O zaman ciddiydim, şimdi de ciddiyim. O zamandan beri her gün olayın sonuçlarına katlanmak zorunda kaldım." açıklamasında bulunmuştu. 

Geçtiğimiz akşam ABD'de ilk bölümü ekranlara gelen Impeachment: American Crime Story, bir döneme damga vuran bu seks skandalı ve etrafında gelişen olayları konu ediniyor. Dizinin ilk iki sezonu, ABD'de yayımlandıktan kısa bir süre sonra BBC Two'da yayımlanmıştı.

Scott Alexander ve Larry Karaszewski ikilisinin ortak projesi olan, önceki iki sezonunda OJ Simposon ve Gianni Versace cinayetlerini konu edinen American Crime Story dizisinin üçüncü sezonu ise Richard Nixon’ın istifasıyla sonuçlanan Watergate skandalından sonra Amerikan siyasetinin en tartışmalı olayına odaklanıyor. FX ekranlarında yayımlanan dizinin ilk bölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük ses getirdi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber