Koronavirüs nedeniyle maddi sıkıntı çeken seks işçilerine Vatikan yardım etti

İtalya'da koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan trans seks işçilerine Vatikan'dan yardım geldi.

Son Güncelleme:

İtalya'da başkent Roma'ya yaklaşık 40 km mesafedeki Torvaianica kasabasında genellikle yollarda çalışan trans seks işçileri, koronavirüs salgını nedeniyle para kazanamayınca kasabadaki kiliseden yardım istedi.   Bu kişilerin çoğunun Latin Amerika ülkelerinden geldiği, bir kısmının pasaportuna kendilerini çalıştıran kişilerce el koyulduğu, bazılarının da yasa dışı statüde olduğu ve bu nedenlerle devlet yardımlarına erişimde zorlandıkları belirtildi.

Haber İtalyan basınında "Papa'nın yardım sorumlusu, işsiz kalan translara yemek götürdü", "Papa'dan yoksul translara yardım" gibi başlıklarla yayımlandı.

İtalyan basınındaki haberlere göre Torvaianica papazı Don Andrea Conocchia, kendisine başvuran seks işçilerinin sayısının artması üzerine Vatikan'a başvurdu. Don Andrea'nın yönlendirmesiyle 20 kadar trans seks işçisi Papa'ya hitaben bir mektup yazarak yaşadıkları zorlukları anlattı. Kiliseden ise kısa süre içinde ekonomik yardım geldi. 

İtalyan basınındaki haberlerle ilgili olarak Reuters ajansına konuşan Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Kardinal Krajewski "Bu haber neden bu kadar ilgi çekti anlamıyorum. Bu bizim için sıradan bir iş" dedi.

Torvaianica'daki seks işçileri, Vatikan'dan yardımın ulaşmasının ardından Papa'ya teşekkürlerini bir ses kaydıyla iletti.

Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Kardinal Konrad Krajewski, geçen yıl da Roma'da göçmenlerin ve evsizlerin işgal ederek yaşadığı bir binanın elektriğinin kesilmesi üzerine, şalterlere takılan mührü kırarak binaya yeniden elektrik vermesiyle haber olmuştu. Bu jest İtalyan basını tarafından, Papa'nın o dönem iktidarda olan aşırı sağcı, göçmen karşıtı Lig lideri Matteo Salvini'ye "meydan okuması" olarak yorumlanmıştı. Kardinal Krajewski de "Papa'nın Robin Hood'u" olarak anılmaya başlamıştı.

KORONAVİRÜS GENELEVLERİ DE VURDU

Sonraki Haber