This browser does not support the video element.

KKTC'de askeri bölgede art arda patlamalar: 5 yıldızlı otel boşaltıldı

KKTC'de mühimmat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı meydana gelen yangının ardından patlamalar yaşandı. KKTC Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, can kaybının olmadığını ancak yaralananların olduğunu söyledi.

Son Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinde bulunan mühimmat deposunda yangın meydana geldi. Yangın nedeniyle bölgede art arda patlamalar yaşandı. Askeri bölge yakınındaki 5 yıldızlı bir otelin tedbir amacıyla boşaltıldığı belirtildi.

"OLAYA MÜDAHALE EDİYORUZ"

Patlamayla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay "Girnenin doğusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiştir, gerek askeri yetkililerimiz gerekse polis genel müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım." dedi.

ÖLEN YOK, YARALILAR VAR

Daha sonra yaptığı açıklamada "İlk belirlemeye göre can kaybı yok" diyen Özersay, "Şu anda yangın cephanelik bölgesinde içten içe patlamalarla devam ediyor, her patlamada şarapnel parçaları da atıldığı için bölgeye girişler kapalıdır, güvenli bir alan yaratıldı. Bölgedeki elektrikler de tedbir olarak kesildi. İlk patlamada camlar parçalandığı için bazı cam kesikleri olan bireyler var ancak o noktada ambulans mevcut. Arapköy’deki vatandaşlar tedbir için köyü önemli ölçüde boşaltmış durumdadırlar ancak oraya dönük ilerleyen bir yangın mevcut değildir. Şu an itibariyle etrafa yayılan bir yangın yoktur." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI: ÖNCELİĞİMİZ CAN GÜVENLİĞİ

Basın mensuplarına bilgi veren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Belli bir mesafede tedbir almak ve patlamaların bitmesini beklemek gerekiyor. Öyle bir olay ki bu, itfaiye aracı ile de yangına müdahale edemiyorsunuz. Bu gece oldu, gündüz de olsa helikopter ile müdahale edemiyorsunuz zira tehlikeli olabiliyor. Birinci öncelik can güvenliği, ilgili makamlar da bunun gereğini yerine getirdiler. Maddi hasar noktasında da kırılan camlar var. Bunların yaraları sarılır. Her olumsuzluktan geleceğe dönük olumlu dersler çıkarmak bizim görevimiz. Bu olayda da bunu yapmak gerekecek, bunun yeri ve zamanı da şimdi değil. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

BAŞBAKAN TATAR: PATLAMALAR BİTTİKTEN SONRA İNCELEMELER YAPILACAK

Başbakan Ersin Tatar da, "Hepimize çok geçmiş olsun. Aldığım bilgiye göre küçük bir yangının ilerlemesiyle mühimmat deposunda büyük bir yangın oldu. Çok şükür ki hiçbir askerimize de her hangi bir zarar gelmedi, hiçbir can kaybı olmadı. Bu şekilde bu tehlike de atlatılmış oldu. Patlamalar azaldı. Mühimmat deposundaki bu patlamalar sona erdikten sonra gereken incelemeler yapılacaktır. Şu anda soğukkanlı bir şekilde takip ediyoruz. Patlama ile bölgede bir panik yaşandı ancak devletin tüm kurum ve kuruluşları olay yerinde olayı yakinen takibe almışlardır" diye konuştu.

Sonraki Haber